Problem z LCD/Digitizerem Era MDA Compact III

• 4 Odpowiedzi
  • 781 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z LCD/Digitizerem Era MDA Compact III
« dnia: Styczeń 27, 2008, 20:40:57 »
Witam wszystkich! W moim C3 zbiciu uległa szybka digitizera, tuż po tym wypadku rozebrałem telefon, wyjąłem ramkę na której umieszczone było szkło z digitizerem, telefonik działał bez zarzutu - poza co oczywiste funkcjami dotykowymi. Kilka dni temu zakupiłem na jednym z portali nową warstwę digitizera wraz ze szkłem. Po wymianie telefon wstaje lecz LCD nie daje znaku życia :-? Podświetlenie nie wstaje. Co ciekawe digitizer żyje bo dotykanie ekranu telefon potwierdza kliknięciem. Ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Zaznaczam, że tego typu zabawy nie są mi obce, jednakże dalsza diagnoza to już dla mnie zbyt wysoka szkoła jazdy :mrgreen: Jednakże mogłem coś skopać :E

I kolejne pytanie czy jest ktoś kogo polecacie kto mógłby dokładnie zdiagnozować i określić koszty naprawy?

Pozdrawiam serdecznie pablo2k

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Problem z LCD/Digitizerem Era MDA Compact III
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 27, 2008, 20:46:06 »
czy przypadkiem nie uszkodziłeś taśmy połączeniowej? przenoszę do działu serwisowanie.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 29, 2008, 23:17:11 »
Nie mówię nie.. aczkolwiek digitizer żyje bo telefon reaguje na nacisk tym swojskim 'klik' :ok: I kolejne pytanie, czeka mnie wymiana kompletnego lcd czy jest jakiś sposób wymiany taśmy? Chociaż z tego co widzę to raczej nie :-|

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 29, 2008, 23:41:21 »
taśme możesz wymienić, lub spróbować z wyświetlaczem. Najpierw musisz wiedzieć czego szukać.
temat przenoszę do działu serwisowanie.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline pajeros

• 251
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 31, 2008, 00:36:57 »
Jeśli nie będziesz miał innego wyjścia mogę podjąć się naprawy Twojego C3.
Jesli mechanicznie uszkodziłeś taśmę, mogę spróbować ją zregenerować.
W najgorszym wypadku zamontuję Ci nowy LCD, jeśli Twój panel dotykowy jest sprawny wezmę go ja i tym samym obniży to koszty naprawy.
Pozdro
Five Star Service
Serwis pogwarancyjny i sprzedaż PDA, PNA, GPS, Iphone.