Przelutowywanie kości pamięci na 128 Mb( ram )

• 153 Odpowiedzi
  • 27485 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
Odp: Przelutowywanie kości pamięci na 128 Mb( ram )
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 12, 2009, 15:26:32 »
System obsługujący 128MB dla g4 jest.

*

Offline Omega90

• 736
  • Sprzęt: loox n560,HTC Blue Angel,Dell Axim x50v,HP ipa3870
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 12, 2009, 16:52:54 »

Właśnie teraz sam znalazłem. Tylko pytanie czy przelutowuje się tak samo jak w G3? + ta zworka pomiędzy?
fsc pocket loox n560, HTC Blue Angel

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
« Odpowiedź #62 dnia: Luty 12, 2009, 23:50:00 »

Tylko problem czy hardware obsłuży system...
Kiedyś chyba był z tym problem, ale teraz nie mogę znaleźć o tym info.....
Nienawidzę Androida!

*

Offline Omega90

• 736
« Odpowiedź #63 dnia: Luty 13, 2009, 09:12:04 »

Tylko problem czy hardware obsłuży system...
Kiedyś chyba był z tym problem, ale teraz nie mogę znaleźć o tym info.....

Ludzie pisali na xda, że działa :ok:

« Odpowiedź #64 dnia: Luty 13, 2009, 09:31:51 »
Witam :) 
Pierwszy post :) i od razu proszę dopisać mnie do listy.

*

Offline Flonder

• **
  • 130
  • HD2+MSI Wind
« Odpowiedź #65 dnia: Luty 15, 2009, 13:17:19 »
Mnie również proszę dopisać do listy :) Universal G3  :mrgreen:
Skóra.... fura.... PDA.... ;)

« Odpowiedź #66 dnia: Luty 15, 2009, 14:20:51 »
Tu macie dane do firmy zajmującej się pamięciami od bardzo wielu lat. Kiedyś naprawiali mi pamięci, napewno są wstanie dokonać takiej wymiany i niesądze żeby kosztowało to aż 200 zł, są w Warszwie więc można się przejść.

http://www.logix.com.pl/

*

Offline >>Devasto>>

• 543
  • Sprzęt: I9000, Nexus7 3G
« Odpowiedź #67 dnia: Luty 15, 2009, 15:25:19 »
O
Tu macie dane do firmy zajmującej się pamięciami od bardzo wielu lat. Kiedyś naprawiali mi pamięci, napewno są wstanie dokonać takiej wymiany i niesądze żeby kosztowało to aż 200 zł, są w Warszwie więc można się przejść.

Ok, a czy oni posiadają te pamięci? Czy trzeba ściągać od żółtych?
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

*

Offline Omega90

• 736
« Odpowiedź #68 dnia: Luty 15, 2009, 21:09:44 »

Same pamięci jak kupujesz jednostkowo to 120 zł + przesyłka. Powodzenia..........

Ps.
Pamięci w firmie powinny być już w pon ;)

*

olmeca

« Odpowiedź #69 dnia: Luty 15, 2009, 23:07:45 »
a kiedy zdradzisz nazwe tej magicznej firmy-krzak? Jaki procent dostaniesz jako naganiacz od zebranej ilosci chetnych? Placa % od glowy czy od calego zamowienia?
Przykro mi to stwierdzic ale toche walkiem smierdzi ta cala wielka tajemnica :]

« Odpowiedź #70 dnia: Luty 16, 2009, 00:48:11 »
Co do firmy logix to pewnie mają albo sami załatwią ciekawe jak z ceną, kiedyś byli tani. Usługe jest w stanie wykonać większość serwisów GSM, nic skomplikowanego, trzeba tylko posukać kogoś taniego bo płacić 140 zł za robote trwającą 30 minut to troche przesada.

Układy kosztują ok 60 zł za komplet przy zakupie jednego kompletu, są nawet do kupienia w jednej polskiej hurtowni GSM a taniej można sprowadić z honkongu, sprowadzałem już LCD i nie było problemu.

http://shop.ebay.pl/?_from=R40&_trksid=m38&_nkw=HYB25L512160AC&_sacat=See-All-Categories
http://www.allegro.pl/item543134294_pamieci_drams_mobile_ram_hyb25l512160ac_7_5_64mb.html
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Universal_128MBRAM
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Universal_128_Shop

Przeciętny koszt przelutowania BGA wynosi najtaniej 25 zł za układ na profesjonalnej maszynie z prześwietleniem rendgenem. W serwisie GSM 20 zł.
Ciekawe jeszcze czym to będzie jeszcze grzane pewnie suszarką HOT-AIR AOYUE vel. 热风式焊接  za 150 zł z allegro.
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2009, 01:14:06 wysłana przez stemhead »

*

Offline Rabbit_bb

• 641
  • Każda chwila to kolejna szansa...
  • Sprzęt: HTC Universal + Motorola Defy
« Odpowiedź #71 dnia: Luty 16, 2009, 19:33:05 »
Ja myślę, że nie ma co udawać proroków i nie ma co jeździć po człowieku nawet jak się stara aby wszystkim nam było lepiej. Poczekamy do pon i zobaczymy co dalej. Szczerze to bardzo bym chciał aby faktycznie się udało to wszystko pozałatwiać i wreszcie mieć to 128MB RAMu w Unim, więc jestem dobrej myśli... (choć jestem zdecydowanie bardziej realistą niż optymistą..).
HTC Universal [G3] | Motorola Defy
Radio: 1.17.00          | Android: CM7
ROM: WM 6.1

*

Offline jowi

• 14
  • Sprzęt: Loox N560 WM6
« Odpowiedź #72 dnia: Luty 16, 2009, 19:53:45 »
@olmeca,
a może jak tak dobrze znasz się na ludziach, to sam podejmiesz się zorganizowania upgrejdu? Z przyjemnością dam Ci parę procent od mojej głowy cobyś o wałku nie wspominał  :P Przecież nie ma przymusu i każdy może zrobić sobie zabieg na własna rękę, chociażby podpierając się namiarami z mejla stemhead'a :worried:. Osobiście wolę mieć z głowy szukanie, zamawianie kości; szukanie firmy, gwarancje, itp. nawet kosztem tych paru groszy więcej wydanych... aha i nie mam na drugie leszczu :D

*

olmeca

« Odpowiedź #73 dnia: Luty 16, 2009, 20:25:08 »
jezeli ktokolwiek czuje sie dotkniety moimi slowami to przepraszam - ciekawi mnie bardzo zakonczenie tej akcji przeszczepow i mocno kibicuje pozytywnemu rozwiazaniu  :ok:
jak zawsze staram sie znalezc drugie dno nawet tam gdzie go nie ma...przepraszam taka paskudna natura :]

*

Offline jowi

• 14
« Odpowiedź #74 dnia: Luty 16, 2009, 21:03:50 »
@olmeca,
spoko :ok: więcej wiary w ludzi, zawsze można udać się na z dołu wypatrzone pozycje :grin:

PS. masz klasę!  B)

*

Offline Flonder

• **
  • 130
  • HD2+MSI Wind
« Odpowiedź #75 dnia: Luty 17, 2009, 11:13:09 »
Czy wiadomo coś o Exec`u? Czy w nim da się uruchomić nowe kości?
Mam i Exec`a i M5000, nie wiem którego zostawić... wolę Czarnego... ale jesli nie bedzie upgrade`u, to...  :worried: 

:mrgreen:
Skóra.... fura.... PDA.... ;)

*

Offline Omega90

• 736
« Odpowiedź #76 dnia: Luty 17, 2009, 16:26:48 »
Pamięci już są, dotarły :ok:

Przykro mi, że wyrażacie takie negatywne i wrtęcz szydercze opinie o mnie......
Dla informacji waszej to nic nie mam z tego, że zbieram ludzi. Znalazłem firme, i przekonałem ją, żeby robili taki upgrade i dziele się tym z wami, klubowiczami.

Co do ludzi którzy szydzą, że to firma krzak, lutownica china town za 150 zł i przerabianie pod płotem za rogiem, no comment......  :( Poczekacie, zobaczycie, tyle powiem.

Następnym razem, jeśli będę miał o czymś takim pisać na forum i poświęcić swój własny czas, za darmo aby coś takiego zorganizować to sobie raczej daruje.................

Czy wiadomo coś o Exec`u? Czy w nim da się uruchomić nowe kości?
Mam i Exec`a i M5000, nie wiem którego zostawić... wolę Czarnego... ale jesli nie bedzie upgrade`u, to...  :worried: 

:mrgreen:

Na razie pewny w przeróbce jest uni z G3, musisz sprawdzić który jest G3, jak sprawdzać jest napisane w FAQ universal.

Upgrade będzie :ok:

*

Offline jowi

• 14
« Odpowiedź #77 dnia: Luty 17, 2009, 17:49:19 »
Przykro mi, że wyrażacie takie negatywne i wrtęcz szydercze opinie o mnie......
Mam nadzieję, że jednostkowe opinię, które mało ważą nie traktujesz jako zdanie większości. Jestem wdzięczny, że jako jedyny (w przciwieństwie do innych) nie pomyślałeś tylko o sobie i dzielisz się swoją wiedzą w temacie, pomagając niezdecydowanym w zabiegu :D. Najprościej jest z boku stać i krytykować (ale mi się rymło) :grin: I tak wielkie dzięki za to co robisz i... nie mam nic z tego, że tak piszę :E

*

olmeca

« Odpowiedź #78 dnia: Luty 17, 2009, 18:18:47 »
nie krytykuje poprostu zazdroszcze ze nie bede mial okazji podrasowac swojego axima :'(

Napisze to raz jeszcze przepraszam za zle slowa - nie chcialem aby byly az tak zle odbierane i troche mie bawi w trzymanie w tajemnicy nazwy firmy.

Przepraszam - opcja dla niedowidzacych i niedoczytujacych

*

Offline >>Devasto>>

• 543
« Odpowiedź #79 dnia: Luty 17, 2009, 18:22:36 »
Polacy z natury mają wrodzoną nieufność , nie bez powodu mają nas za naród złodziei i krętaczy. Może dla tego pojawiają się takie a nie inne komentarze.

Ja jednak trzymam kciuki i ufam, że akcja przerabiania naszych urządzeń się powiedzie. :ok:

olmeca, przeprosisz jak "akcja" wypali ;)
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

*

Offline Marcellus

• **
  • 110
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #80 dnia: Luty 17, 2009, 20:43:27 »
Dostałem sporo maili z informacją, że się na wątku coś dzieje, myślę sobie jest jakaś akcja już zorganizowana, może jakieś terminy i lokalizacje podane  :O~, wchodzę i co widzę ? rozrastający się offtopic   :| Poczekajmy w spokoju co się "wykluje", już są pamięci, jest więc kolejny kroczek zrobiony  :proud: 
T10s->T65->V300->MDA Compact2->MDA Pro->HD2->Galaxy S3

*

Offline art5

• 6
  • Sprzęt: Xda Exec
« Odpowiedź #81 dnia: Luty 18, 2009, 00:43:32 »
Witam wszystkich!
Pierwszy raz na forum i naprawdę  :ok:
Mam od niedawna XDA exec ale G3 i maszynka mi się bardzo podoba, ale brakuje jej troszkę ramu.
IGo8 przy trasie powyżej 1500km się zaczyna buntować  :S
Dlatego jeśli cena zamiany kości nie podskoczy, zapisuję się do klubu.  Myślę, że będzie ciekawie :O~
Czekamy  :)

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
« Odpowiedź #82 dnia: Luty 19, 2009, 15:21:31 »
Panowie , ochloncie . Nie twierdze ze to walek ale prosze Was o ostroznosc dlatego , ze juz nie raz na tym forum chcieli naszych klubowiczow przekrecic. Moze i to wypali oby tez jestem za ale jak ktos pisal w jednym z postow wyzej poczekamy zobaczymy.
Proponuje jednak kasy w ciemno nie wplacac.
I nie pisze tu tego aby kogokolwiek urazic tylko aby wyczulic co niektorych ....

Omega90 - moze i chcesz zrobic cos dla ludzi ale jak masz sie zalic ze ludzie CI nie ufaja bo nie dajesz im zadnych podstaw do tego aby CI zaufali to lepiej nie organizuj takich akcji masz racje ...
Oszczedzisz sobie i innym niepotrzebnych komentarzy i stresow ...
pozdrawiam
Jachu

*

Offline Kuras77

• 410
  • Sprzęt: FS LOOX N560 i C550
« Odpowiedź #83 dnia: Luty 20, 2009, 18:18:45 »
Witam, nie zaglądałem na forum już od dłuższego czasu i wiedzę, że zemściło się to teraz na mnie...  Czy mógłbym się jeszcze dopisać do listy chętnych na wymianę kości w mym Loox C550? Jestem z Warszawy i choć teraz jeżdżę na nartach na Słowacji to już w najbliższy poniedziałek mogę dostarczyć swojego palmtopa na ten życiodajny przeszczep :)
Motorola A925 > HTC Magician > HTC Wizard > FS LOOX C550 > jest FS LOOX N560 + Nokia N82...oraz iPhone 3GS :D

*

Offline Omega90

• 736
« Odpowiedź #84 dnia: Luty 20, 2009, 18:33:57 »
Panowie , ochloncie . Nie twierdze ze to walek ale prosze Was o ostroznosc dlatego , ze juz nie raz na tym forum chcieli naszych klubowiczow przekrecic. Moze i to wypali oby tez jestem za ale jak ktos pisal w jednym z postow wyzej poczekamy zobaczymy.
Proponuje jednak kasy w ciemno nie wplacac.
I nie pisze tu tego aby kogokolwiek urazic tylko aby wyczulic co niektorych ....

Omega90 - moze i chcesz zrobic cos dla ludzi ale jak masz sie zalic ze ludzie CI nie ufaja bo nie dajesz im zadnych podstaw do tego aby CI zaufali to lepiej nie organizuj takich akcji masz racje ...
Oszczedzisz sobie i innym niepotrzebnych komentarzy i stresow ...

Nigdy nie było mowy o wpłacaniu jakiejkolwiek kasy w ciemno :ok:. Z tego co mi wiadomo( i pisałem wcześniej ) to system będzie taki, ze będzie należało przynieść maszynkę( W warszawie ) i po około godzinie odebrać sprzęt z wymienionymi pamięciami, sprawdzić, zapłacić :proud.

Jak się dowiadywałem obecnie w firmie trwają pracę przygotowujące proces. Chodzi oto, żeby nie marnować kości ;)

Chcę robić coś dla ludzi z tego forum, bo lubię to forum i was, forumowiczów ;)

*

Offline blu84

• **
  • 187
  • Sprzęt: SE Z520i  :mrgreen:,N900, MDA-PRO, Asus P565
« Odpowiedź #85 dnia: Luty 21, 2009, 19:28:35 »
Nigdy nie było mowy o wpłacaniu jakiejkolwiek kasy w ciemno :ok:. Z tego co mi wiadomo( i pisałem wcześniej ) to system będzie taki, ze będzie należało przynieść maszynkę( W warszawie ) i po około godzinie odebrać sprzęt z wymienionymi pamięciami, sprawdzić, zapłacić :proud.

a jak ktoś jest spoza Warszawy to zostaje kurier ... i wtedy wpłacać w ciemno? Jak się wówczas  cała procedura odbywa?? Mam 250km i nie opłaca mi się jechać samochodem do wawy tylko na godzinę,(najwyżej pozostaje pociąg)  a miasta i tak nie znam :).
Przed wysyłką musiałbym wgrać rom obsługujący 128 ramu bo pewnie firma tym się nie zajmie. Ta firma XYZ jest bardziej na obrzeżach stolicy czy bardziej w centrum?
pzdr.

aha a co będzie w wypadku uwalenia sprzętu podczas przelutowywania :D ??
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2009, 13:28:32 wysłana przez blu84 »

*

Offline Marcin1989

• **
  • 208
  • Sprzęt: Feeler | Tornado | Universal | Tungsten E |
« Odpowiedź #86 dnia: Luty 25, 2009, 14:09:50 »
Też jestem chętny tylko narazie nie mam kasy :(
HTC Feeler || Qtek 8310 || HTC Universal || Tungsten E || Galaxy Ace || Mio 168

*

Offline >>Devasto>>

• 543
« Odpowiedź #87 dnia: Luty 25, 2009, 23:36:34 »
Prośba o skreślenie mnie z listy.
Wyzbyłem się niestety Uni i nie mam w co wsadzić tej większej pamięci.

Trzymam kciuki za szczęśliwe (dla obu stron) rozwiązanie tej akcji! :ok:
Pozdr. Dev

*

Offline ReiLord

• **
  • 110
  • Sprzęt: HTC Universal
« Odpowiedź #88 dnia: Luty 26, 2009, 10:17:52 »
"Nie zostałem upoważniony. Firma niedługo SAMA się ogłosi, cierpliwości panowie." - do czego upowazniowny? A co, tej firmy z panoramie firm nie ma? W PKT tez nie? Kazda firma jest w gruncie rzeczy jednostka publiczna (tzn. kazdy moze ja zobaczyc, przyjsc, zadzwonic). W wielu przypadkach mozna ja znalezc w KRS, moze tutaj tez jej nie ma? Upowaziony? Funny.

"Dla informacji waszej to nic nie mam z tego, że zbieram ludzi." - to sie nazywa marketing na "meczennika", no chyba, ze mamy do czynienia z altruizmem i mozemy dotknac praktyki tak dawno wymarlego okreslenia.

"Wierz sobie lub nie, oni W tej chwili nie potrzebują/nie chcą reklamy." - a to samobojcy? Reklama dzwignia handlu - nikt nie zmieni tego pogladu u mnie.

"to nie ja daje oferte, ale ja tylko blisko pośredniczę z firmą" - najprawdopodobniej pociot! Jak nie On zarobi to pewnie brat lub kuzyn (albo kuzynka, zeby nie bylo).

"Ja się nie znam!" - a poczytaj swoje pozostale posty - wyglada jakbys sie jednak troche znal.

"To będzie firma z Warszawy, która zajmuje się takimi rzeczami już od bardzo dawna i nie ma mowy o partactwie" - dlaczego nie ma mowy? Bo z Wawy? A moze masz jakies doswiadczenie z ta firma? Bo wiem, ze mozna cos robic 20 lat i sie pomylic, wiec ... nigdy nie mow nigdy, bo w ten sposob poswiadczasz za te firme - mysle, ze wszyscy wiedza co to znaczy.

"Upgrade będzie" - szkoda, ze bez dat, bez adres, bez nazw wlasnych; bylem chetny i ... wyzbylem sie wszelkich checi.

« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 10:41:47 wysłana przez ReiLord »

*

Offline Paveu69

• 1174
  • Sprzęt: BlackBerry KeyOne, Galaxy Note 3, iPad mini 2
« Odpowiedź #89 dnia: Luty 26, 2009, 14:54:38 »
"Nie zostałem upoważniony. Firma niedługo SAMA się ogłosi, cierpliwości panowie." - do czego upowazniowny? A co, tej firmy z panoramie firm nie ma? W PKT tez nie? Kazda firma jest w gruncie rzeczy jednostka publiczna (tzn. kazdy moze ja zobaczyc, przyjsc, zadzwonic). W wielu przypadkach mozna ja znalezc w KRS, moze tutaj tez jej nie ma? Upowaziony? Funny.

(...)

"Upgrade będzie" - szkoda, ze bez dat, bez adres, bez nazw wlasnych; bylem chetny i ... wyzbylem sie wszelkich checi.

Hej, po co to było!? Po Twoim poście widać, że raczej nie chcesz pomóc, tylko narobić zamieszania i zwrócić tylko uwagę na swoją marną osobę...
Nie będę rzucać epitetami, ale na prawdę nie zabieraj głosu, jeśli nie masz nic konstruktywnego do wniesienia...
Sprawa jaka jest, każdy widzi i ma swoje zdanie, nie jesteś pępkiem świata, żeby każdy musiał znać Twoje...
Nienawidzę Androida!