Problem z wyświetlaczem po wymianie dgitizera

• 4 Odpowiedzi
  • 478 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ryskier

• 14
  • Sprzęt: [telefony bez wm] -> HTC SPV C550 -> HTC Space Needle -> HTC Wizard
Problem z wyświetlaczem po wymianie dgitizera
« dnia: Sierpień 29, 2008, 12:20:08 »
Witam

mam pewien problem otóż jakiś czas temu pękła mi warstwa dotykowa ,kupiłem na allegro nową i wymieniłem , ale niesttey jak jestem na zew na dworzu , prawie nic nie widać na wyśioetlaczu, nie musi to być słoneczny dzień może być pochmurno i prawie nic nie widać.

Nie pamiętam czy przed pęknięciem też tak było , bo może przyzwyczaiłem sie używająć wizarda bez warstwy dotykowej z samym wyświetlaczem.

Pamiętam że jak zdejmowałem warstwe dotykową na niej była naklejona folia, nei taka zwykła folia chroniąca ekran tylko oryginalan folia którą cięzko było zdjąć.

Czy ta folia właśnie sprawiała , że łatwiej używa się wyświetlacza na zew ?? Odbijała promienie słoneczne albo coś??

*

Offline pavlick

• 467
  • HTC wizard G3
    • pavlick site
Odp: Problem z wyświetlaczem po wymianie dgitizera
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 29, 2008, 12:57:19 »
Możliwe, że kupiłeś nieoryginalną warstwę i ona ze względu na swoją jakość tak odbija światło. Może pogrzeb z siłą podświetlenia, albo zobacz co się stanie po naklejeniu folii ochronnej na ekran?
---
pozdrawiam, pavlick
tu była strona... była

*

Offline ryskier

• 14
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 29, 2008, 13:58:11 »
taśma nie jest raczej oryginalna , podswietlenie probowalem na maksa i na min,  jakąs konkretna folie polecasz slyszalem ze dobra jest brando a może jest możliwosć kupienia takiej oryginalna jaka była naklejona na oryginalna warstwe??

*

Offline pajeros

• 251
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 29, 2008, 23:50:48 »
Jesteś pewien że odkleiłeś tą "oryginalną" folie ochronną z nowego panela dotykowego???
Ta folia jest po obu stronach panela, musisz ją odkleić bo przez nią słabiej widać LCD.
Jeśli chodzi o folię ochronną BRANDO polecam matową, matowa nie błyszczy się na słońcu, przez co ekran jest o wiele bardziej czytelny.
Pozdro
Five Star Service
Serwis pogwarancyjny i sprzedaż PDA, PNA, GPS, Iphone.

*

Offline ryskier

• 14
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 30, 2008, 02:41:47 »
tak z obu stron odkleilem , chyba sprobuje cos z folią brando dzieki za rady