problem z Panelem dotykowym w Acer n35

• 4 Odpowiedzi
  • 556 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z Panelem dotykowym w Acer n35
« dnia: Październik 30, 2008, 23:07:31 »
Witam szanownych forumowiczów. Tak jak w temacie zabrałem sie dziś za swojego palmtopa żeby naładować i wgrać aktu. mapy. A on mnie rozczarował za kilka dni święta a ja w droge bez GPS u. Mianowicie dzieje sie tak że jak go włączę to na początku zawsze kalibruje sie panel dotykowy i pojawia sie krzyżyk na środku potem w każdym rogu i trzeba rysikiem kliknąć i u mnie stało sie tak że ja klikam strasznie dokładnie i nie dokładnie i ciągle powtarza mi ten krok. nie chce przejść dalej. i teraz nie wiem czy uszkodziła sie powłoka dotykowa i da sie to jeszcze naprawić tanim kosztem czy może coś z prockiem od panelu dotykowego i kaszana trzeba wydać na nowego palmtopa. proszę o pomoc. Pomóżcie koledze dotrzeć na groby swoich Bliskich. Pozdrawiam

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
Odp: problem z Panelem dotykowym w Acer n35
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 31, 2008, 14:33:57 »
rozumiem ze jakiś czas był on nieużywany i sobie leżał?
najlepiej weź rozbierz i przeczyść dokładnie ekran (może dostało się coś między obudowe i ekran i uciska), jak to nie pomoze to jeszcze ściągnij folie i sprawdz i jeśli to wszystko nie spowoduje że bedzie działał no to wydaje mi się że coś z ekranem/warstwa dotykowa
inne pomysły
 - HR
 - zmiana ROMu
ale wątpie czy te 2 coś dadzą

*

Offline azmo

• 424
    • szymtech.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 31, 2008, 19:55:14 »
Witam szanownych forumowiczów. Tak jak w temacie zabrałem sie dziś za swojego palmtopa żeby naładować i wgrać aktu. mapy. A on mnie rozczarował za kilka dni święta a ja w droge bez GPS u. Mianowicie dzieje sie tak że jak go włączę to na początku zawsze kalibruje sie panel dotykowy i pojawia sie krzyżyk na środku potem w każdym rogu i trzeba rysikiem kliknąć i u mnie stało sie tak że ja klikam strasznie dokładnie i nie dokładnie i ciągle powtarza mi ten krok. nie chce przejść dalej. i teraz nie wiem czy uszkodziła sie powłoka dotykowa i da sie to jeszcze naprawić tanim kosztem czy może coś z prockiem od panelu dotykowego i kaszana trzeba wydać na nowego palmtopa. proszę o pomoc. Pomóżcie koledze dotrzeć na groby swoich Bliskich. Pozdrawiam
mialem podobnie ze swoim n35 :/ przelezal miesiac nieuzywany i digitizer do wymiany :/ podobnie bylo z acerami kilku klientow :(
jak cos to u mnie go wymienisz za 120 zl
Sprzęt: HTC TP2, TyTN II, Toshiba G900, SPV m650, Xda Exec + TomTom MkII, SPV M3000, Acer n35, Motka A920

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 31, 2008, 23:24:12 »
No tak było że sobie leżał kilka mieszków i teraz nagle padł. Koledzy szanowni musze wiedzieć szy na pewno to digitizer  bo nie mam za bardzo kaski. Dzięki za  pomoc i pozdrawiam.

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 01, 2008, 10:59:08 »
Zrobiłeś to co wyżej zostało napisane?
Spróbuj ew te punkty naciskać palcem - ktoś na forum tak zrobił i działa, jednak jak to nie pomoże to digitizer do wymiany.