Problem z ładowaniem XDA IIi

• 1 Odpowiedzi
  • 461 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline raptowny

• 21
  • Sprzęt: HTC Touch Dual
Problem z ładowaniem XDA IIi
« dnia: Marzec 16, 2008, 20:03:54 »
Problem jest taki, podłączam mojego XDA IIi do ładowarki USB na kablu USB i zostawiam go na ładowaniu. Co jakiś czas sam się włącza, ładuje się windows i szybko sprawdzam jak naładowała się bateria, a tam ciągle 0%, mimo że jak byk stoi napis charging zaraz obok. Ledwo zdąże to zobaczyć urządzenie się wyłącza i za kilka chwil dzieje się dokładnie to samo, czyli włącza się sam na chwilę by poźniej przygasnąć. Przy okazji co oznaczają diody żółta i czerwona w prawym górnym rogu urządzenia? I co to jest backup battery, mam to na 100% naładowania, zapasowa bateria? Proszę o w miarę szybkie odpowiedzi, pozdrawiam.

Odp: Problem z ładowaniem XDA IIi
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 18, 2008, 18:10:14 »
Coś takiego zaobserwowałem u siebie .Gdy tylko bateria rozładuje się całkowicie to są problemy z jej naładowaniem przez usb .Gdy tylko podłączysz kabek urządzenie od razu startuje i p o chwili się wyłącza .Jak sądzę winą jest to że USB ma zamałą wydajność prądową .Przy starcie potrzeba naprawę sporo prądu .Nie piszesz o ładowarce ale tak dla wiadomości ta ma ona 5 V 2 A . a u z usb wyciągniesz ileś tam mili amper .Jeśli masz oryginalną kołyskę to wyjmij baterie i podładuj ją trochę w niej a następnie włóż do XDA .Nas mój gust powinno być O.K .Pozdrawiam