Problem z ładowaniem baterii

• 5 Odpowiedzi
  • 540 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grafik

• 31
  • Sprzęt: Atom_LIFE+4GB sdhc+GPS PathFInder
Problem z ładowaniem baterii
« dnia: Marzec 19, 2008, 12:02:23 »
W XDA Atom Life (comet) polega na tym, ze mozna ladowac TYLKO przy wylaczeniu-uspieniu urzadzenia.
Przez USB laduje ok, tylko ladowarka sieciowa i samochodowa nie laduje norlmalnie:(
Macie koledzy jakies pomysly na to....?

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: Problem z ładowaniem baterii
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 19, 2008, 12:09:07 »
Czy to oznacza, że w ogóle nie masz możliwości ładowania przez ładowarkę sieciową i samochodową, a z poziomu protu USB tak? To dziwne i wygląda na uszkodzenie tych ładowarek. Najprościej - pożycz na próbę od kogoś ładowarkę na wyjście miniUSB i zobacz reakcję. Poza tym, wydaje mi się, że podłączenie uśpionego PDA do komputera poprzez USB prędzej czy później spowoduje uruchomienie AS i wybudzenie PDA ze stanu uśpienia. Czy wówczas proces ładowania zostaje przerwany?
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline grafik

• 31
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2008, 12:40:35 »
Czy to oznacza, że w ogóle nie masz możliwości ładowania przez ładowarkę sieciową i samochodową, a z poziomu protu USB tak? To dziwne i wygląda na uszkodzenie tych ładowarek. Najprościej - pożycz na próbę od kogoś ładowarkę na wyjście miniUSB i zobacz reakcję. Poza tym, wydaje mi się, że podłączenie uśpionego PDA do komputera poprzez USB prędzej czy później spowoduje uruchomienie AS i wybudzenie PDA ze stanu uśpienia. Czy wówczas proces ładowania zostaje przerwany?

Dokladnie. Ladowarki sa sprawne, bo taki sam komplet mam do GPS i te tez nie laduja PDA natomiast doskonale laduja GPS-a.
Co do USB-AS to wlasnie ten tryb tylko laduje norlmalnie, uspiony czy nie to laduje.

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 19, 2008, 12:59:51 »
Tak jak wcześniej mówiłem - problem leży po stronie ładowarek, które stosujesz. Przeszukałem xda.developers....

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=337176&highlight=charge

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=276400&highlight=charge

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=276278&highlight=charge

Jak dla mnie: zmiana ładowarek. Kiedyś miałem problem z ładowarką samochodową typu no name. Zmieniłem, a teraz u mnie jako samochodowa doskonale sprawdza się firmowa Motoroli. Zero problemów.

Jeszcze jedno pytanie: czy Twoje obecne ładowarki są oryginalne do tego modelu czy nie?
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline grafik

• 31
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2008, 00:23:35 »
Czytalem XDA juz wczesniej . Doczytalem tez o dwoch roznych typach baterii do Atomow. Kupilem na ebuju oryginal-inny typ  ,ale jest tak samo, tylko niedoladowuje sie do 100%. To by potwierdzalo opinie o "pradozernosci"Atomow. Jako AC mam oryginalna O2 z kompletu ,a samochodowe to od GPS-ow. Pozycze od kumpla ladowarke Motoroli i sprawdze czy daje rade.

*

Offline grafik

• 31
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 20, 2008, 18:09:54 »
Posluchalem rady i podzialalo. Kupilm ladowarke samochodowa Motorola VC700 i dziala :ok:
Stacjonarna ladowarka pozostanie PC na razie,thx.