Problem z dotykiem w TOM TOM GO 520

• 6 Odpowiedzi
  • 5667 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z dotykiem w TOM TOM GO 520
« dnia: Sierpień 10, 2009, 20:42:16 »
Witam
Mam problem z moim TomTomem.
Po włączeniu urządzenia mam problem z dotykiem a mianowicie nie reaguje na dotyk.
Sama warstwa dotykowa był sprawdzana i jest ok.
W serwisie został wgrany "soft naprawiający" i po tym zabiegu urządzenie działało kilka godzin bez problemu ale teraz problem na nowo powrócił.
Pan który to naprawiał polecił wysłanie urządzenie do serwisu TomToma ale jest do dość duży koszt.
Powiedział że trzeba wgrać soft fabryczny nie chodzi o Navigona tylko soft z jakim urządzenie wychodzi w fabryki.
Teraz pytanie gdzie takie coś mogę znaleźć, ewentualnie kto mógłby to zobaczyć, dodam że jestem z Krakowa.
Pozdrawiam

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Odp: Problem z dotykiem w TOM TOM GO 520
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 10, 2009, 23:11:33 »
Na stronie tomtoma jest soft do czyszczenia flasha i wgrania softu od nowa. Gwarancja Ci się już skończyła?
Are you shpongled?

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 11, 2009, 18:08:07 »
Na stronie tomtoma jest soft do czyszczenia flasha i wgrania softu od nowa. Gwarancja Ci się już skończyła?

Zrobiłem jak napisałeś. Przeczyściłem soft tym programem o którym pisałeś ale chodzi CI o to żeby wgrać navigona od nowa??

*

Offline $ROGAL$

• **
  • 117
  • Sprzęt: Nexus 6p, Xiaomi RN4x
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 18, 2009, 13:54:17 »
Jakies postepy? Bo tez mam problem z jednym go520. Lezal z 2 miesiace w szafie i po tym czasie zaczal swirowac dotyk. Nie dotykam urzadzenia, a TT sam sobie "klika" w LCD :/ W okolicach lewego dolnego lub lewego gornego rogu LCD zazwyczaj. Myslalem, ze jakis paproch pod ramka LCD, bo mialem tak z kilkoma urzadzeniami, ale to nie to. Tasme od LCD tez wypinalem i wpinalem na nowo. Navcore zmienione na najnowsze. Zostaje mi tylko wyczyscic pamiec flash :/ Tylko to nie moj sprzet i tak troche strach. Da sie podniesc TT w razie co?

*

Offline pajeros

• 251
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2009, 10:25:26 »
Może tu być winna płyta główna, czasem uwali się układ i dotyk świruje (przestaje działać po jakims czasie używania, albo działa bez dotykania ekranu).
Koszt naprawy to ok 150-200PLN.
Pozdrawiam
Five Star Service
Serwis pogwarancyjny i sprzedaż PDA, PNA, GPS, Iphone.

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 22, 2009, 13:23:59 »
Oddałem TomToma do innego serwisu jak będę wiedział co jest nie tak to dam znać.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 23, 2009, 18:55:47 »
Chciałem podziękować forumowiczowi "pajeros".
Naprawił TomToma i sprawuję się wyśmienicie.
Pełen profesjonalizm. POLECAM JEGO USŁUGI WSZYSTKIM!!!