problem z asus a730w

• 0 Odpowiedzi
  • 566 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z asus a730w
« dnia: Kwiecień 03, 2009, 12:32:12 »
Witam
Od kilku dni jestem posiadaczem palmtopa Asus 730w. Otrzymałem go od brata, który znalazł go przy zmienie siedziby firmy i zamiast do kosza trafił do w moje ręce, tak więc nie jestem w stanie sprawdzić co się z nim wcześniej działo i z jakiego powodu znalazl się starych pudłach (zakładam że nie był używany przez dłuższy czas. Na pierwszy rzut oka miał problemy z baterią która padała odrazu po odłączeniu ładowarki. Kupiłem więc  nową baterie. Po podłączeniu ładowarki zaczyna migać dioda sygnalizująca ładowanie jednak po ponad 12h ciagłego ładowania dioda nadal miga świadcząc chyba o dalszym ładowaniu. Zdecydowałem więc odłączyć i wypróbować. Po 3h bateria była już wyładowana mimo że cały czas urządzenie było wyłączone i wcale z niego nie korzystałem. Oczywiście czytałem wiele opinii że bateria w tym palmtopie pada strasznie szybko ale chyba w momencie gdy urządzenie jest wyłączone pobór energii jest chyba znikomy? Z racji że jest to moje pierwsze takie urządzenie zastanawiam się czy to jest normalne i mam się z tym pogodzić czy może jest to jednak uszkodzenie np końcówki ładowania albo baterii którą dopiero co zakupiłem.
aaa dodam jeszcze że w żaden sposób nie mogę schynchronizować urządzenia z komputerem po podłączeniu kabelkiem w windowsie wyskakuje komunikat że urządzenie nie jest rozpoznane
Z góry będę wdzięczny za odpowiedź oraz ewentualnie porady jak sprawdzic czy wszystko jest sprawne.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2009, 12:37:21 wysłana przez adamn85 »