Poważny problem z rozładowywaniem baterii.

• 6 Odpowiedzi
  • 908 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poważny problem z rozładowywaniem baterii.
« dnia: Listopad 24, 2009, 19:29:47 »
Witam.
Zacznę od początku. Mam Asusa P750 do którego dokupiłem nieoryginalną ładowarkę samochodową :/ Po podłączeniu w telefonie coś się zepsuło a mianowicie zaczął mi rozładowywać baterię. Potrafił ja rozładować w przeciągu 5h gdzie normalnie trzymał ok 3 dni.
Oddałem telefon do serwisu i zostało wymienione gniazdo, dokupiona nowa bateria, oraz zrobiony całkowity reset telefonu.
Niestety nic to nie pomogło. Nadal rozładowywuje.

I teraz moje pytanie czy ktoś miał podobną sytuację do mojej oraz czy zna ktoś się na telefonach na tyle ,że mógłby mi podpowiedzieć czego to może być wina?

za odpowiedzi wielkie dzięki  :)

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
Odp: Poważny problem z rozładowywaniem baterii.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2009, 19:41:46 »
calkowity reset czyli? urzadzenie bylo sformatowane? bo serwisy to roznie moga... masz backlight i power ustawione by po niedlugim czasie wygaszalo/wylaczalo?

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 24, 2009, 19:44:30 »
czyli dżojstik w górę i reset. Sciagnałem ze strony asusa nowy soft,więc zobaczę czy coś pomoże. Możliwe,że to płyta główna padła? --przypuszczenie?

Wszystko mam na minimum.

P750 i problem z rozładowywaniem baterii.
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 24, 2009, 23:40:38 »
Niestety mam soft ze strony asusa PegasusP_20080828_V6_8_0_PLK_02_V3_1_2_PL00\PegasusP_20080828_V6_8_0_PLK_02_V3_1_2_PL00 i nic :(

Nie mam pojęcia co się stało. Mam wyłączone wszystkie programy,jasność na min,wi-fi,BT off.

Przez godzine ubyło 16%
Jakieś pomysły?
Napisane: Listopad 24, 2009, 21:30:34
Witam.
Zacznę od początku. Mam Asusa P750 do którego dokupiłem nieoryginalną ładowarkę samochodową :/ na allegro. Po podłączeniu do telefonie coś się zepsuło a mianowicie zaczął mi rozładowywać baterię.
Potrafił ja rozładować w przeciągu 4-5h gdzie normalnie trzymał ok 3 dni.
Oddałem telefon do serwisu i zostało wymienione gniazdo, dokupiona nowa bateria, oraz zrobiony całkowity reset telefonu oraz ustawiłem jasność na minimum oraz mam wyłączone wszystkie programy.
Niestety nic to nie pomogło. Nadal rozładowuje.

I teraz moje pytanie czy ktoś miał podobną sytuację do mojej oraz czy zna ktoś się na telefonach na tyle ,że mógłby mi podpowiedzieć czego to może być wina?

Czy może być to spowodowane uszkodzeniem płyty głównej? Jak nie to co można jeszcze sprawdzić?

Sorki za powtórzenie ,ale ten dział jest bardziej odpowiedni niż poprzedni,więc jak co to proszę o usunięcie starego.  
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 23:43:18 wysłana przez Tafen »

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 27, 2009, 04:10:51 »
Najprawdopodobnie nie do konca naprawili. Zapewne polecial jeszcze uklad odpowiedzialby za ladowanie aku...

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 29, 2009, 19:02:45 »
albo ta ladowarka nieoryginalna cos ci "zjarala" na plycie i robi sie gdzies zwara.grzeje sie gdzies ten fon??

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 29, 2009, 19:38:54 »
Jest to bardzo możliwe. Telefon został wysłany do serwisu PDA. Zobaczymy co powiedzą.