POMOCY !!!

• 6 Odpowiedzi
  • 1124 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

POMOCY !!!
« dnia: Czerwiec 09, 2006, 21:19:01 »
Mam starego palma SONY clie peg s300/e
Zastosowałem się do orginalnej angielskiej instrukcji jak zainstalować oprogramowanie na PC i podłączyć palma pod PC. Podłączyłem , włączyłem i tu się zaczeły moje problemy. Wyświetla mi komunikat iż system owszem znalazł jakieś urządzenie USB, nawet go rozpoznaje, ale zaraz po tym wyświetla komuniakt, iż wystąpił jakiś błąd i że urządzenie nie będzie działać poprawnie. Orginalne oprogramowanie na PC też nie chce wykrywać podłączonego Palma pzrez USB.
Co robić żeby PC "zobaczył" palma. Może mi ktoś pomóc ?
kalamita.kalmita@wp.pl

*

lucass

POMOCY !!!
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 09, 2006, 21:34:33 »
a jakie oprogramowanie zainstalowales ?

POMOCY !!!
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 10, 2006, 07:08:52 »
Zainstalowałem orginalne oprogramowanie dołączone do PALMA na płycie czyli : Palm Desktop for Sony + TrueSyns + HotSyn
System : Windows XP
kalamita.klaamita@wp.pl

*

lucass

POMOCY !!!
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 10, 2006, 15:29:25 »
odinstaluj i spróbuj zainstalowac palm desktop ze strony www.palm.com, podczas instalacji niech sony nie bedzie podpiety do komputera, podepniesz go wtedy jak poprosi o to program.

POMOCY !!!
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 10, 2006, 17:31:49 »
Nadal dzieje się to samo. W głośnikach słyszę dzwięk iż jakieś urzadzenie USB zostało podłączone a następnie chwilę póżniej słyszę dzwięk rozłanczania się urządzenia USB a na Palmie wyswietlany jest komunikat "
"Unable to initiate HotSync operation because the serial port is in use by another  application"
Ale ja nie mam żadnego innego urządzenia podłączonego w tym zcasie poprzez USB oprócz Palma i żadnen inny program w tym czasie nie korzysta z USB

*

lucass

POMOCY !!!
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 10, 2006, 18:04:47 »
mhm..nie miałem nigdy takiego problemu...jest jeszcze próba zainstalowania tego na innym komputerze i sprawdzenie czy taki bład wystepuje...jezeli nie to jest to wina twojego komputera...masz Windows Xp z SP2 ? Moze powinienes wyłaczyc firewall, choc nie sadze zeby tu tkwił problem ...

POMOCY !!!
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 11, 2006, 07:48:54 »
Systemowego Firewall'a mam właśnie wyłączonego, ale używam Kerio.
Gdyby jeddnak Kerio coś blokowało to wyświetliłby mi komunikat (Kerio zawsze wyświetla komunikat gdy cokolwiel próbuje się uruchomić - nawet np. winamp), a żadnego takiego komunikatu o blokadzie czy utrudnianiu dostępu Kerio nie zgłosił, zresztą przy którejś z prób wyłączyłem całkowicie i tą zaporę. Dzięki za pomoc!!!
kalamita.kalamita@wp.pl