Wypalony wyświetlacz (?)

• 3 Odpowiedzi
  • 1556 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wypalony wyświetlacz (?)
« dnia: Kwiecień 30, 2006, 00:32:26 »
Otóż zakupiłam za psi pieniądz IPAQ 3630 - problem polega na tym, że coś nie tak jest z wyświetlaczem, tzn. po włączeniu podświetleniu ekran jest nadal b. ciemny, jest nawet mniej czytelny niż bez podświetlenia. dodatkowo po włączeniu podświetlenia widoczne są paski (tak jakby jakaś folia była pomarszczona). Czy w takim przypadku muszę liczyć z wymianą wyświetlacza? Czy jest jakiś "domowy" sposób na naprawę?
Hard reset nie pomógł, jeszcze nie próbowałam flashowania
Oto jak wygląda wyświetlacz

Tak wygląda maksymalne podswietlenie

Pozdrawiam
Bee

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Wypalony wyświetlacz (?)
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 30, 2006, 10:06:48 »
Przenosze do "serwisowanie".

Re: Wypalony wyświetlacz (?)
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 01, 2006, 23:23:37 »
Cytat: "Breblebrox"
Otóż zakupiłam za psi pieniądz IPAQ 3630 - problem polega na tym, że coś nie tak jest z wyświetlaczem, tzn. po włączeniu podświetleniu ekran jest nadal b. ciemny, jest nawet mniej czytelny niż bez podświetlenia. dodatkowo po włączeniu podświetlenia widoczne są paski (tak jakby jakaś folia była pomarszczona). Czy w takim przypadku muszę liczyć z wymianą wyświetlacza? Czy jest jakiś "domowy" sposób na naprawę?
Hard reset nie pomógł, jeszcze nie próbowałam flashowania
Oto jak wygląda wyświetlacz

Tak wygląda maksymalne podswietlenie

Pozdrawiam
Bee
hmm widisz dla mnie to wygldac jakby ekran , matryca znalazła sie pod lampami podswietaljacymi.. a przeciez taka lampa ma podsietlac od dołu z boku ... a nie z góry :) taki mi się wydaje

*

Offline Kusiu

• 3968
Wypalony wyświetlacz (?)
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 05, 2006, 20:08:23 »
Mi to wygląda na uszkodzenie częsci ekranu odpowiedzialnej za rozpraszanie światła (tego od podświetlenia). Kolegi Loox 600 z takim uszkodzeniem wyglądał podobnie.