Naprawa w PDASerwis.pl

• 9 Odpowiedzi
  • 802 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vethi

• 39
  • Sprzęt: SPV M3100 -> Toshiba TG01 -> Sony Xperia S
Naprawa w PDASerwis.pl
« dnia: Styczeń 28, 2009, 17:12:38 »
Witam.
Mam bardzo złe doświadczenie z tym serwisem.
Kupiłem Hermesa i po jakimś czasie zaczął tracić zasięg aż w końcu w ogóle przestał działać moduł GSM, niestety gwarancja rozruchowa już się skończyła.
Zrobiłem wszystko tak jak kazali na swojej stronie. Zadzwoniłem do konsultanta pod podany numer ( dopiero drugiego dnia mi się udało dodzwonić ) i opisałem wszystko dokładnie. powiedziano mi ze to typowa usterka i nie będzie problemy z naprawą ( będzie kosztować 150 zł ). Wysłałem im paczkę, dotarła do nich po dwóch dniach. Czekałem dwa tygodnie i nic, w końcu zadzwoniłem do nich ale nikt nic nie wiedział. Oddzwonili po chwili i oznajmili ze nie udało im się jeszcze naprawić. Zdecydowałem żeby jeszcze spróbowali bo powiedzieli że jest szansa ze się uda i ze powiadomią mnie. Po tygodniu zadzwoniłem i powiedzieli mi ze nie potrafią naprawić go i odeślą. Dziś dotarła do mnie paczka za którą musiałem zapłacić 25 zł   :shock:  choć powiedziano mi ze nie poniosę żadnych kosztów. Więc straciłem tylko 35 zł i prawie miesiąc czasu.

Chciałem przestrzec innych przed tym serwisem.

ps.
Znacie jakiś serwis gdzie by potrafili naprawić go??

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Naprawa w PDASerwis.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2009, 19:53:21 »
tak sporo Klubowiczów cieszy się renomą, poczytaj przyklejone wątki w tym dziale

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:16:14 »
Marcin, nie widziałem ogłoszenia (może jedno) tutaj na forum kogoś kto zrobi w/w usterkę.
Vethi, ja miałem taki problem, dokładniej to raz było to no gsm, a w drugim urządzeniu hybrid brick, nie zrobili żadnego z nich, a podobno "najlepszy" serwisant w Polsce stwierdził, że naprawa tego 2 jest niemożliwa - czekałem ponad miesiąc na odesłanie mi pda pomimo ciągłych upomnień z mojej strony. Ostatecznie sam sobie to naprawiłem.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:18:59 »
Marcin, nie widziałem ogłoszenia (może jedno) tutaj na forum kogoś kto zrobi w/w usterkę.
a pytałeś tych serwisantów czy się podejmą, to, że nie wypisali tego w ogłoszeniu (wszystkiego nigdy się nie da wypisać) nie znaczy, że się nie podejmą - zawsze warto spróbować  :wink:

*

Offline vethi

• 39
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:28:39 »
Ostatecznie sam sobie to naprawiłem.

Czytałem nawet chyba na tym forum że komuś pomogło wygrzewanie. Malys w jaki sposób naprawiłeś go?

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:28:48 »
Tak i niestety, teraz serwisy się znają głównie na wymianie lcd/digi i takich popierdółek, co myśle, większość forumowiczów sama potrafiła by zrobić.
Ale jak mnie pamięć nie myli to było jedno ogłoszenie, znalazłem, jednak szukajka nawet działa: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=121939.0
Poszukaj sobie w dziale serwisowanie teamtu "naprawa radio" bez cudzysłowia oczywiście.

*

Offline vethi

• 39
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:38:22 »
Tak tylko u mnie nie jest No GSM tylko zamiast wersji radio NONE i nie wyświetla IMEI

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:40:20 »
Jeden pies, ale objawy podobe jak w tym temacie, który napisałem?
Dokąd włącza się urządzenie?

*

Offline vethi

• 39
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:43:23 »
Tak po dokładnym przeczytaniu to prawie identyczne objawy. Urządzenie włącza się do końca ale bardzo bardzo długo i też się samo zawiesza po jakimś czasie. Masz może jakies doświadczenia w wygrzewaniu? Bo w mojej mieścinie nie ma żadnego porządnego serwisu GSM.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2009, 20:47:49 wysłana przez vethi »

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 28, 2009, 21:16:02 »
Jeśli chodzi Ci o to czy wykonuję naprawy to nie, nawet w chwili obecnej nie posiadam odpowiedniego sprzętu.
Ale spróbuj może tego gościa, co link wyżej podałem.