Naprawa radia gsm - Kielce, Krakow, Warszawa?

• 1 Odpowiedzi
  • 519 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Naprawa radia gsm - Kielce, Krakow, Warszawa?
« dnia: Listopad 06, 2008, 16:47:36 »
Problem opisany tu: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=113839.0
Dodam, ze po wgraniu radia 1.27.00.00 lepiej, radio wiesza sie duzo zadziej ale jednak nie mozna powiedziec, by mozna bylo mojego hermesa uzywac w pelni jako telefon. Czy ktos z forum jest w stanie to naprawic (bo podejrzewam uszkodzenie sprzetowe), czy lepiej oddac do CRC? Najlepiej z Kielc, ale tutaj chyba nikogo nie znajde wiec Krakow lub Warszawa.
Pozdrawiam

*

Offline fezz

• **
  • 192
  • Sprzęt: HTC Desire [MIUI XJ]
Odp: Naprawa radia gsm - Kielce, Krakow, Warszawa?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 30, 2008, 02:53:58 »
Odświeżam temat naprawy. Mój hermes też często "ma zasięg" ale go nie ma jednakże problem występuje tylko wtedy gdy telefon noszę w kieszeni/kaburze. Gdy może być narażony na dłuższe zasłonięcie np. ręką potrafi zgubić sygnał i odzyskać go dopiero wtedy gdy nie jest niczym przysłonięty, a i to nie zawsze się udaje. Po takiej utracie zasięgu nie da się też zadzwonić za pierwszą próbą. Po kilkunastu sekundach system wyrzuca komunikat, że nie można nawiązać połączenia, potem znika zasięg, system ponownie się łączy i dalej działa poprawnie. Gdy herm leży na biurku wszystko jest OK. Testowałem różne radioromy i romy systemowe (może to trochę nietrafne określenie). Za radą w innym wątku lekko rozkręciłem urządzenie, przeczyściłem styk anteny i karty sim i nic. Test na innej karcie sim(mam 6 letnią erę, testowałem 3 lenią erą) też niczego nie zmienił. Dzięki za wszelkie sugestie i rady.
SPV C600->MDA M3100->HTC TyTN II->HTC Desire