naprawa HD

• 8 Odpowiedzi
  • 1084 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mareknot

• 515
  • Sprzęt: HTC HD 2
naprawa HD
« dnia: Sierpień 20, 2009, 17:04:31 »
Witam!
Mam pro...., czy ktoś z kolegów naprawiał HD poza serwisem Regenersis i w takim przypadku prośba o podanie namiarów. Gdyż powołany odmówił mi naprawy tu cytuję "Serwis nie podejmuje się naprawy, ze względu na niewłaściwą wersję regionalną urządzenia." a dodam, że telefon kupiony w Polsce z pudełkiem oryginał gdzie na nim jest napisane jak drut że obejmuje również PL. A na temat tego serwisu, nie dziwię się, że ma tak złe opinie w innej części forum. Pozdrawiam i czekam

Pozdrawiam Marek

HTC Touch HD2 Leoś, Rom BlueDragon 1.05 RC3 PLK BLACK na 6.5.x

*

Offline moralez00

• *
  • 78
  • Bez Bogów i Królów, Tylko Człowiek
  • Sprzęt: Realme 8
Odp: naprawa HD
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 20, 2009, 20:54:38 »
Miałem stycznosc z tym serwisem ai nie nazekam. nawet  w nim pracowałem
Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknę.... bo ja tu jestem największym skur...lem.

*

Offline mareknot

• 515
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2009, 10:00:55 »
Miałem stycznosc z tym serwisem ai nie nazekam. nawet  w nim pracowałem
Witam!
Dzięki za post, to może uda Ci się wyjaśnić jak mam rozumieć ich decyzję, bo ona dla mnie jest niezrozumiała. Gdyby odmawiali naprawy gwarancyjnej, teoretycznie zrozumiem, ale odpłatnej to już nie. Pozdrawiam
Pozdrawiam Marek

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2009, 11:59:53 »
W dziale /Serwisowanie jest wątek o Regenersis. Niestety więcej tam narzekań niż pochwał, i ja mam podobne odczucia po tym, jak "naprawiali" kiedyś mojego Artemisa.
W TYM wątku opisałem moje boje z Diamondem i polecam serwis, który mi go naprawił.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2009, 12:11:55 »
vonski - ładnie spalony był twój MDA  :O

to ja teraz będę wyłączał mojego G1 przy zmianie kart sim  :mrgreen:
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 21, 2009, 12:54:40 »
Witam!
Mam pro...., czy ktoś z kolegów naprawiał HD poza serwisem Regenersis i w takim przypadku prośba o podanie namiarów. Gdyż powołany odmówił mi naprawy tu cytuję "Serwis nie podejmuje się naprawy, ze względu na niewłaściwą wersję regionalną urządzenia." a dodam, że telefon kupiony w Polsce z pudełkiem oryginał gdzie na nim jest napisane jak drut że obejmuje również PL. A na temat tego serwisu, nie dziwię się, że ma tak złe opinie w innej części forum. Pozdrawiam i czekam

to dziwne bo xperie zamowielem we francji z expansys.pl otrzymalem bez gwarancji tylko fakturę,

odpadł ekran napisalem zapytanie na www.sony-er...  ze kupilem we francji i nie mam gwarancji czy mogę oddac w polsce, odpowiedz byla ze mogę i dostałem listę punktow oddalem go w pierwszym lepszym pod nosem ktory odsylal dalej

na szczescie to nie był Regenersis ani ccs
Napisane: Sierpień 21, 2009, 12:50:17
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=127898.msg931515#msg931515

tu jest lista serwisow se jak naprawiają xperie to nie powinno byc problemu z HD
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 22, 2009, 13:45:32 »
vonski - ładnie spalony był twój MDA  :O

to ja teraz będę wyłączał mojego G1 przy zmianie kart sim  :mrgreen:

Hehe, nie czytałeś tego wcześniej? M.in. dlatego tak nie znoszę Diamonda, bo ta cholera kosztowała mnie górę pieniędzy ;)

*

Offline adzios

• 1214
  • PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych.
    • Naprawa urządzeń mobilnych
  • Sprzęt: Lutownice IR BGA, Weller, Ersa, HotAir'y i inne cuda do napraw.
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 29, 2009, 01:45:11 »
Witam!

z czym masz konkretnie problem? nasz serwis naprawił już trochę takich urządzeń ( PDAsewrwis )
PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych

*

Offline mareknot

• 515
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 29, 2009, 16:07:57 »
Witam!
Dziękuję bardzo, ale poszedł do serwisu poleconego przez jednego z kolegów, który pisał wyżej. Ma wrócić do mnie w poniedziałek i zobaczymy jak się będzie sprawował. A co do przyczyny, to prawdopodobnie skutek ładowania trefną ładowarką samochodową, jak zdiagnozował serwisant. Skośnookie badziewie (nie serwisant). Ja myślałem, że to skutek jakiegoś przeciążenia sieci, bo łączylem to z burzą nocną, jak się ładowało. Pozdrawiam
Pozdrawiam Marek