MIO A201 i karty pamięci SD

• 6 Odpowiedzi
  • 2297 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 28, 2006, 05:32:09 »
Witam
Jako nowy użytkownik nie za bardzo umiem jeszcze sie poruszać po tym forum, ale jak zwykle problem wymusza znalezienie szybko rozwiązania.
Ale wracając do tematu:
Mam wspomniany model Pocket-a i karty pamięci SD
KINGSTON 1GB ULTIMATE
TRASCEND 1GB 80x
Dla pierwszej karty nic nie jestem wstanie zapisać
dla drugiej od przypadku do przypadku.
Czy istnieje jakiś upgrade firmware czy coś żeby to badziewko nie miało takiego problemu z kartami czy to już norma i nic się nie da zrobić ?
Pozdrawiam serdecznie
Jacek

« Odpowiedź #1 dnia: Maj 02, 2006, 04:09:36 »
PS: Małe pytanie uzupełniające: Za trudne pytanie czy za duze oczekiwania ? co do sprzętu?

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 02, 2006, 07:09:20 »
Na stronie producenta jest tabelka pokazująca, że A201 był u nich testowany z kartami nawet 4GB SD 150X Transcend i pomyślnie przeszedł testy. Więc wymagań nie masz wygórowanych, jeśli chodzi o pojemność.

Nie wiem jak Tobie pomóc, bo u mnie 1GB karta Kingston'a zadziałała bez problemu. Przed jej włożeniem nie robiłem żadnych upgrade'ów ani nie wgrywałem żadnych patch'y. Sprzęt kupiony w grudniu 2005.

Znalazłem wątek http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=37918, na którym koledzy (po testach) odradzają kartę Kingston Ultimate do A201. Rzeczywiście moja karta to Kingston Elite Pro.

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 02, 2006, 12:46:13 »
ten problem dotyczy tez kart 512 adata posiadam taka i od czasu doczasu tylko mozna wgrac na nia jakies dane

co zrobic ? problem sie powtarza cos czesto

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 05, 2006, 05:32:15 »
Witam.
W odczuciu niektórych problemów z kartami SD postanowiłem jednak na złożenie zapytania do producenta. Dotyczy ono głównie możliwości uzskania firmware do czytnika kart w A201, bo to że nie można na wybranych pamięciach zapisywać to już wiem osobiście. Zobaczymy co mądrale napiszą. Jeśli się  okaże że istnieje taki firmware to wówczas zostawię info na forum a do PDA Club przekażę ewentualną aktualizację do umieszczenia w sekcji Download.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 05, 2006, 08:44:18 »
Ta sprawa już była dyskutowana na forum. Na Mio 201 źle działają szybkie karty (np. z serii Ultimate). Ja ostatnio u znajomego instalowałem taką nawigację, ze zwykłą kartą Kingstona 1GB nie było żadnych problemów.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 16, 2006, 14:10:10 »
Chciałbym włożyć do swojego A201 kartę SD 4GB.
Czy ktoś używa takiej dużej bez problemów?
Jaki model kupić?