MDA2 cały czas ekran do kalibracji

• 3 Odpowiedzi
  • 1265 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 06, 2006, 10:12:18 »
Witam. Rozebrałem MDA 2 w celu wyczyszczenia LCD . Był leciutko zalany LCD i nie działał ekran dorykowy. Normalnie wyświetlał tylko nie reagował na naciśnięcie. Po oczyszczeniu i złożeniu włączasie ale cały czas jest ekran do kalibracji. Potwierdzam punkty i tak w koło. Wcześniej robiłem już takie MDA na ładowanie kilka razy ale nie miałem takich problemów. Fakt że teraz było rozebrane przez jakieś 30 minut i moż ewyczerpała sie bateria wewnętrzna. Może ktoś wie co w takim przypadku zrobić. Może wgranie softu ale nigdy tego nie robiłem więc może ktoś poda jakiegoś linka do opisu ? Z góry wielkie dzięki.
Pozdrawiam

*

Offline Jasse

• **
  • 180
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 06, 2006, 16:58:58 »
Witam!

Rozbierz jeszzcze raz mda i złorz ale nie skrecaj go mocno , byc moze cos naciska na kawalek ekranu co powoduje nacisk. Wiadomo jak niewcisnie się w krzyżyk stylusa to będzie powtarzać czynność aby wkońu wykalibrować ;)

pozdrawiam

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2006, 10:28:54 »
zrobil ci sie hard reset - nie przechodzisz wogole podczas kalibracji do okienka "stylus"?
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=10286

*

Offline adzios

• 1214
  • PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych.
    • Naprawa urządzeń mobilnych
  • Sprzęt: Lutownice IR BGA, Weller, Ersa, HotAir'y i inne cuda do napraw.
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2006, 13:21:28 »
no ja mam takie przyciski. tylko jak życie i zwłaszcza POLAKÓW znam to zwalona jest płyta gł. a nie przyciski :D tak jakoś zawsze jest jak się coś kupuje w PL  :evil:
PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych