MDA Compact uszkodzone gnazdo podłączenia wyświetlacza na płytcie głównej.

• 6 Odpowiedzi
  • 694 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam !!!. Wczoraj podjąłem się wymiany obudowy w palmtopie MDA Compact. W czasie składania palmtopa uszkodziłem gniazdo podłączenia wyświetlacza na płytcie głównej. Wyświetlacz jest sprawny na bank ale nie kontaktuje w gnieździe. Po przyciśnięciu taśmy do gnazda jest ok. Czyli banowy brak kontaktu w gnieździe. 

I stąd pytanie czy któryś z kolegów zna adres lub firmę która była by w stanie naprawić tą usterkę. Bardzo proszę o jaką kolwiek pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

a możesz zapodać jakieś zdjęcia, może wymyślimy coś

Stan gniazda taki jak widać na zdjęciu. Styki nie powodują zwarć ponieważ wyświetlacz chodzi ale styki nie są odpowiednio dociśnięte do taśmy LCD ponieważ jak ją docisnę ją palcem do styków wyświetlacz zachowuje się prawidłowo.  Co w tej sytuacji mogę zrobić.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2007, 17:15:51 wysłana przez zbierek »

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
mam pytanie,
trzeba w ogóle wyciągać taśmę od wyświetlacza?
nie da się otworzyć obudowy z taśmą i wyjąć wyświetlacz z zatrzasków przy przedniej obudowie bez wyciągania taśmy?

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Stan gniazda taki jak widać na zdjęciu. Styki nie powodują zwarć ponieważ wyświetlacz chodzi ale styki nie są odpowiednio dociśnięte do taśmy LCD ponieważ jak ją docisnę ją palcem do styków wyświetlacz zachowuje się prawidłowo.  Co w tej sytuacji mogę zrobić.

Ten zatrzask jest tak zrobiony że po zamknięciu trzyma się na tych wystających pinach na całej długości. Spróbuj wsunąć ten plastik na swoje miejsce, potem taśmę tak aby plastik nie wypadł i zamknij. Powinno się trzymać.

@ssn
Nie da się.
Are you shpongled?

Właśnie tak zrobiłem. Po wielu godzinach spędzonych ze szkłem powiększających udało mi się umieścić zastrzask na swoim miejscu co w cale nie było proste ponieważ plastik z którego jest wykonany jest bardzo kurchy. Po wzmocnieniu go drucikiem i wsadzeniu na swoje miejsce LCD na szczęście zadziałał :D

*

Offline bikekowal

• 13104
a ja właśnie dostałem takiego compacta do naprawy - ta sama sprawa, ale nie mam tego plastiku - wiecie może Panowie, gdzie można by dostać kompletne gniazdo?
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...