mda compact - brak dzwięku w słuchawce (uratuje się?)

• 3 Odpowiedzi
  • 504 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam serdecznie.

Pierwszy post na tym forum (mimo iż przeglądam je od blisko roku) i od razu problem.

Wczoraj, przy zmianie obudowy w MDA Compact jakimś cudem uszkodziłem głośniczek.  Na początku objawami był brak jakiegokolwiek głosu w słuchawce - osoba dzwoniąca mogła mnie słyszeć bez problemu, natomiast u mnie głucha cisza. 

Ufając więc swoim zdolnościom i szczęściu (bardziej stawiałem na to drugie) rozkręciłem MDA raz jeszcze.  Przy oględzinach głośniczka zauważyłem, że jeden z kabelków dziwnie odstaje.  Po chwili przestał odstawać i najzwyczajniej w świecie się odczepił. . .  I tak dzięki swojej głupocie i drewnianym łapom zostałem (nie)szczęśliwym posiadaczem połowicznie sprawnego palmofonu.

I teraz clou programu, czyli pytanie do szanownie tu zgromadzonych  - czy naprawa takiego elementu jest w ogóle możliwa i wykonalna? Bo jeśli szanse jakieś są, to zaczynam biegać po Warszawie w poszukiwaniu serwisu który podejmie się (w sensownej cenie) reanimacji zdolności telefonicznych mojego MDA.

Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Odp: mda compact - brak dzwięku w słuchawce (uratuje się?)
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 11, 2007, 13:02:40 »
Naprawa wydaje się prosta... przylutować kabelek ponownie na swoje miejsce. Chyba że już nie ma do czego lutować to może być problem.
Are you shpongled?

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 11, 2007, 16:13:16 »
a w warszawie mozesz zobaczyc co Adzios na to powie

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 16, 2007, 19:17:26 »
oo.. Nie jestem sam. Z tym, że ja rozwaliłem głośniczek od telefonu (ten z przodu). Złożyłem MDA Compact do nowej obudowy i nic nie słyszałem. Rozebrałem jeszcze raz i jakimś przykrym cudem "udało mi się" oderwać złącze głośniczka, antenki i LED od płyty głównej...

W sumie i tak mój Compact robił mi już tylko za GPS, ale mimo wszystko nie lubię jak się staram i mi coś nie wychodzi...