Bateria nie chce sie ladowac (o2 xda II)

• 5 Odpowiedzi
  • 1306 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bateria nie chce sie ladowac (o2 xda II)
« dnia: Marzec 19, 2007, 00:21:55 »
Witam,

Pojawil sie u mnie taki problem, ze gdy wloze na baze palmtopa to nie pali sie zadna kontrolka (podobnie jak w ktoryms z tematow o xda I).
Wszystko docisniete prawidlowo (raz tylko udalo mi sie w tej sytuacji troche go podladowac, ale teraz juz calkowicie odmowil posluszenstwa)
Bateria trzymala jeszcze 2-3 dni i funkcjonowal poprawnie.

Jedyne co moge zrobic to sprawdzic na innej ladowarce, ale takowa widzialem tylko na allegro (szkoda pieniedzy, gdyby sie okazalo, ze to nie wina ladowarki).

W zwiazku z tym, chcialbym sie zapytac, czy nie znacie jakiegos punktu serwisowego/sklepu/komisu we Wroclawiu, w ktorym moglbym sprawdzic, ze to nie wina palmtopa tylko ladowarki (optymistyczna wersja).

*

Offline kruusk

• **
  • 208
  • Sprzęt: za dużo się tego zebrało, więc jest na dole
Odp: Bateria nie chce sie ladowac (o2 xda II)
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 26, 2007, 20:52:47 »
A czy możesz go synchronizować z kompem, bo jeżeli nie to może być wyrwane/padnięte gniazdo. Jeżeli ci gdzieś upadł podłączony to może być to. Jeżeli ci synchronizuje to może być ładowarka lub coś o czym nie mam pojęcia.
HTC: Wallaby(t-mobile)-> Himalaya(era)->Wizard(już nie ma)-> acer n311->MSI WIND-> xda Flame->Samxung i5700-> Lenovo s10-3t ->Samsung Galaxy Tab->Motorola Defy

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 26, 2007, 21:53:10 »
Jak napisał kruusk to może być gniazdo. Naprawiam takie... ale jestem z Krakowa. Sprawdź czy jest synchronizacja, chociaż to też nie do końca będzie wiadomo bo mogła się tylko część oderwać akurat ta od zasilania.
Are you shpongled?

*

Offline tiwek

• *
  • 60
  • Sprzęt: HTC Wizard, HTC Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2007, 09:10:10 »
To ja sie porczepie pod temat. Wczoraj mi sie zdarzyl dzieny myk.
Mam Wizzarda prawie pol roki i wszystko bylo ok. Do ladowania uzywam kabla USB, czasem bezposrednio czasem poprzez podstawke pionowa z fondo.pl. Swiata jak to swieta, syn rajac w gry rozladowal mi PDA (aha, nigdy nie mialem go rozladowanego).
Po podlaczeniu do ladowania nie zapalila sie zadna kontrolka, i telefon sie nie ladowal, zostawilem go na kilka godzin i nic. Bateria byla martwa. Cudowalem cudowalem, az w koncu wykopalem nigdy nie uzywana oryginalna ladowarke sieciowa. Podlaczam i ... ładuje !!!!
Podlaczam do usb, nie laduje :( Wiec zostawilem na ladowarce na cala noc. Fon sie naladowal. Dzis podlaczam do usb, laduje.

Wniosek: Jak jest doszczetnie rozladowany to z USB nie naladujesz.

Pytanie do serwisantów: Czy wniosek jest prawdziwy ?

Pozdrawiam.
TiweK

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2007, 09:12:28 »
tiwek
choć serwisantem nie jestem to odpowiem - wniosek prawdziwy, choć nie dotyczy wszystkich modeli PPC

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 10, 2007, 09:14:05 »

prawdziwy ( choć ameryki nie odkryłeś ), port USB przy całkowitym rozładowniu akumulatora ma za małą wydajność prądową aby pobudzić akumulator.

ups, za późno.