Leo - naprawa anteny WiFi oraz regulatora glosnosci

• 3 Odpowiedzi
  • 2620 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Leo - naprawa anteny WiFi oraz regulatora glosnosci
« dnia: Styczeń 24, 2011, 02:16:03 »
Dzien dobry,

mam HTC HD2, ktore po wymianie wyswietlacza dostalem uszkodzone w innych miejscach, tj. musi byc odlaczona antena WiFi, bo zasieg lapie tylko, gdy w zasadzie lezy na routerze, oraz regulacja glosnosci dziala tylko w dol, w gore nie reaguje na dotyk (brak tez tego wyraznego 'klikniecia' switcha), wiec zapewne chlopaki zle cos zlozyli.

Probowalem go rozebrac zgodnie z instrukcja z youtube, ale doszedlem do momentu, ze odszedl mi wyswietlacz, trzymaj sie na tasmie reszty bebechow wraz z frame, nie potrafilem odlaczyc plyty glownej, modulu aparatu itp od frame'u. Jak to mozna zrobic? Rozbieralem juz wiele HTC, zaczynalem na Wizardzie, ale ten wydaje mi sie dosc skomplikowany jesli o to chodzi. Jezeli mi sie to nie uda, to ile moze kosztowac taka naprawa? Gdzie znajduje sie przewod anteny WiFi, ktory prawdopodobnie jest odlaczony?

Zapewne pogubiliscie sie juz w pytaniach, ale jesli potraficie udzielic odpowiedzi na choc jedno z nich, bede wdzieczny.

Pozdrawiam serdecznie!

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
Odp: Leo - naprawa anteny WiFi oraz regulatora glosnosci
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2011, 13:23:08 »
Gdzie znajduje sie przewod anteny WiFi - Jest zaznaczony na zdjęciach (to ten czarny kabelek.
Nie wiem jaki film oglądałeś, ale na forum jest link el.kamilus gdzie wszystko dokładnie widać jak rozebrać i jak złozyć.
http://pdaclub.pl/forum/leo/jak-rozebrac-leo-(instrukcja-video)/msg1260055/#msg1260055
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2011, 13:26:30 wysłana przez ycbo »

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 24, 2011, 16:35:14 »
Dokladnie z tego filmiku korzystalem i wlasnie odszedl mi wyswietlacz, ale nie moglem oddzielic glownej ramy od tej plyty z modulem aparatu itp. wiec wyswielacz byl caly czas polaczony z glowna rama (i plytkami drukowanymi) tasma, co utrudnialo manipulacje. Zaraz pomecze to raz jeszcze, zobaczymy co da sie zrobic. Dzieki za odpowiedz!

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2011, 19:34:41 »
Do rozwarstwiania używaj starej karty bankomatowej lub karty SIM (nie uszkodzisz wnętrzności).
Co jakiś czas dotykaj uziemienia, kaloryfer lub kran (jeżeli instalacja nie jest plastikowa).