nie dzialajacy aparat w HTC Wizard

• 3 Odpowiedzi
  • 516 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline DaRaSWGM

• **
  • 126
  • Sprzęt: Samsung Spica I5700 & I-Mate JaQ 3
nie dzialajacy aparat w HTC Wizard
« dnia: Czerwiec 15, 2008, 17:57:09 »
Witam

Mam problem, od pewnego czasu nie dziala mi aparat foto w wizardzie :/ niewiem dokladnie od kiedy poniewaz za czesto go nie uzywam.Myslalem ze jest to problem z softem jednak wgrywalem juz pare i nadal to samo. Wyglada to tak ze jak wcisne przycisk od aparatu to klawisze podswietlaja sie jednak sam aparat nie startuje, natomiast jak wybiore go z programow rowniez nic sie nie dzieje :/ , rozkrecilem czarodzieja przeczyscilem styki itp. po samym aparacie nie widac zeby cos bylo uszkodzone :/ moze ktos z kolegow wie czy to jakas "pospolita" wada ktora mozna latwo naprawic? Czy moze jednak kupic nowy aparat ( a moze to jednak nie sam aparat a co innego jest uszkodzone :/) prosilbym o jakies rady , do serwisu ciezko mi go oddac poniewaz w bydgoszczy nie ma za dobrych.

czekam na jakas pomoc i pozdrawiam

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
Odp: nie dzialajacy aparat w HTC Wizard
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 16, 2008, 20:51:14 »
na początek polecam zrobić HR bo wygląda to na jakiś błąd z softem a jak to nie pomoze to chyba będzie trzeba zmienic ROM

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 16, 2008, 22:10:39 »
Czytałem o Twoim problemie na forum wizarda, Ornitolog - on już to zrobił i zero efektu.
Niezgodzę się co do opinii, która wyraził tam Oleyek:
Cytat: OleYek
Jezeli nie odpala sie aplikacja aparat, to problem jest softwareowy a nie sprzetowy.
to nie jest tak do końca, ja bym stawiał na jakiś element płyty głównej, która zarządza aparatem, albo na sam aparat, ale tu raczej elektroniki nie ma więc i zepsuć się nie ma co prócz tasiemki.

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 17, 2008, 16:47:26 »
mi się wydaje ze jak by był problem sprzętowy to by włączyła sie aplikacja tyle że np. były by jakieś błędy albo nie było by nic widać a tak to mi to wygląda na problem z softem no ale może jednak wymiana tego aparatu by pomogła
czyli jak hr i zmiana romu nie pomogła to moze trzeba kupić uwaloną płyte głowna i przełożyć aparat bo chyba samego aparatu się nie kupi