Już wiem co się dzieje z moim Tungstenem. Chciałbym tylko aby ktoś mi powiedział co jest uszkodzone i co można z tym zrobić.
(Akku wewnętrzny i zewnętrzny) - Napięcie 3,8V - Urządzenie się wyłącza, a przy podpięciu akumulatora naładowanego do 3,8V nawet się nie włącza. Dziwne, bo critical jest przy 3,69V...
(Akku zewnętrzny) - Napięcie 4,25V - Gdy napięcie w akumulatorze spadnie lub wynosi ok. 4,25V rozpoczyna się ekstremalny power drain. Tylko patrzę jak mi cyferki ja woltomierzu lecą. Po chwili uzyskuje 3,9V i się wyłącza. Następnie napięcie na akumulatorach ponownie wzrasta do 4,25V... Znowu mogę włączyć i podziwiać operację jeszcze raz.
(Akku zewnętrzny) - Napięcie 5,20V do 4,25V - Urządzenie działa świetnie.
W celu uzyskania napięć wyższych niż 4V używam zewnętrznego akumulatora. Bo ten standardowy nawet takiego napięcia nie osiąga... Standardowego tak nie wysysa poniżej 4,25V, ale trzyma krótko, bo jak dla mnie to urządzenie się wyłącza lekko za wcześnie.
Wszyskie pomiary mierzone woltomierzem i Palmem, także niemożliwe żeby Palm niepoprawnie mierzył napięcie.
Czego to jest wina? O co tu chodzi?!?