Czy ktoś może powiedzieć mi co jest grane?

• 4 Odpowiedzi
  • 628 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
Czy ktoś może powiedzieć mi co jest grane?
« dnia: Marzec 27, 2008, 15:42:05 »
Już wiem co się dzieje z moim Tungstenem. Chciałbym tylko aby ktoś mi powiedział co jest uszkodzone i co można z tym zrobić.

(Akku wewnętrzny i zewnętrzny) - Napięcie 3,8V - Urządzenie się wyłącza, a przy podpięciu akumulatora naładowanego do 3,8V nawet się nie włącza. Dziwne, bo critical jest przy 3,69V...
(Akku zewnętrzny) - Napięcie 4,25V - Gdy napięcie w akumulatorze spadnie lub wynosi ok. 4,25V rozpoczyna się ekstremalny power drain. Tylko patrzę jak mi cyferki ja woltomierzu lecą. Po chwili uzyskuje 3,9V i się wyłącza. Następnie napięcie na akumulatorach ponownie wzrasta do 4,25V... Znowu mogę włączyć i podziwiać operację jeszcze raz.
(Akku zewnętrzny) - Napięcie 5,20V do 4,25V - Urządzenie działa świetnie.

W celu uzyskania napięć wyższych niż 4V używam zewnętrznego akumulatora. Bo ten standardowy nawet takiego napięcia nie osiąga... Standardowego tak nie wysysa poniżej 4,25V, ale trzyma krótko, bo jak dla mnie to urządzenie się wyłącza lekko za wcześnie.

Wszyskie pomiary mierzone woltomierzem i Palmem, także niemożliwe żeby Palm niepoprawnie mierzył napięcie.
Czego to jest wina? O co tu chodzi?!?
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2008, 16:47:40 wysłana przez Konrad Radwan »

*

Offline malys

• 959
Odp: Czy ktoś może powiedzieć mi co jest grane?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 27, 2008, 16:30:38 »
Według mnie jest to wina baterii.
Takie mocno wyeksploatowane mają właśnie coś takiego jak opisałeś tutaj:
Napięcie 4,25V - Gdy napięcie w akumulatorze spadnie lub wynosi ok. 4,25V rozpoczyna się ekstremalny power drain. Tylko patrzę jak mi cyferki ja woltomierzu lecą. Po chwili uzyskuje 3,9V i się wyłącza. Następnie napięcie na akumulatorach ponownie wzrasta do 4,25V... Znowu mogę włączyć i podziwiać operację jeszcze raz.
Może to być także wina softu.

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 27, 2008, 16:32:43 »
Ale te 4,25V otrzymałem na zewnętrznych akumulatorach Varty, kupionych zaledwie miesiąc temu.
Tego napięcia nie uzyskasz na standardowym akumulatorze.  :|

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 27, 2008, 16:41:18 »
aku ma zawsze większe napięcie jak jest w pełni naładowane. Napięcie podawane na obudowie to co innego niż panujące na zaciskach przy pełnym aku. Tym się nie sugeruj.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 27, 2008, 17:23:50 »
Ja się przecież tym nie sugeruję. Dlatego mówię że bateria standardowa ma ok. 4V, a 4 akumulatorki ok. 5,20V...
Ale widzę że tylko na akumulatorkach Varty tak zasysa. To w końcu Palm czy akku? Bo do pewnego napięcia jedzie pięknie...
Napisane: Marzec 27, 2008, 16:45:48
Akumulatorki. Czyli zrobię tą inaczej. Słaba bateria będzie siedzieć w środku, a ładował i podtrzymywał będę extenderem.
Dzięki. Do zamknięcia.