Kto wymieni digiizer w mio p350??? Warszawa i okolice

• 12 Odpowiedzi
  • 1533 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kto wymieni digiizer w mio p350??? Warszawa i okolice
« dnia: Maj 14, 2010, 12:36:43 »
Na wstępie witam wszystkich użytkowników forum ponieważ jestem tu świeżakiem  :wink:
Prośba jak w temacie. Proszę o podanie kosztu całej operacji. Część posiadam. Nowa sztuka zakupiona 2 dni temu na allegro. Dziękuje i pozdrawiam

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: Kto wymieni digiizer w mio p350??? Warszawa i okolice
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 14, 2010, 12:55:27 »
To już zależy od serwisu i od tego czy będą chcieli ryzykować.

Pamiętaj o kilku rzeczach:
- dajesz swoją część odbierając serwisowi zarobek na części
- pewnie chcesz mieć gwarancję gdy serwis rozłoży LCD to nie złamie go przypadkiem podczas tej operacji a jak go uszkodzi to odkupi nowy.
- dajesz część z niepewnego źródła jakim jest allegro, może okazać się że mimo najszczerszych chęci serwisu, część jest z natury wadliwa (na etapie produkcyjnym odrzucono partię bo próbki nie spełniły norm) i trafiła na rynek jako drugi gatunek.

Podsumowując:
Żeby serwis nie był stratny przy najczarniejszym scenariuszu to może skasować i 100zł.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 14, 2010, 13:35:32 »
Dzięki Antej. Sprawa wygląda tak że urządzenie chodziło dobrze jakieś 3 lata a później zaczęło się sypać. Byłem w serwisie wymieniając najpierw baterie a później płytę główną. Kosztowało mnie to w sumie 200 zł. Wiem że to i tak tanio ale gdybym wiedział ze po wymianie plyty przyjdzie mi wymienić digitizer to wyrzuciłbym to urządzenie przed dokonaniem jakiejkolwiek naprawy.

Na naprawę nie chcę gwarancji!!! Wystarczy żeby działało w momencie odbioru przeze mnie.

Jakby ktoś się zdecydował za ok. 60 zeta to bede bardzo zadowolony

*

Offline kubaa

• 522
    • asuspda.pl
  • Sprzęt: Asus A696
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2010, 16:02:23 wysłana przez kubaa »
Było: ASUS A686; ASUS A696; HTC Universal; HTC Wizard; ASUS P565, ASUS P552w, Nuvifone G60, Nec MobilePro 900, ASUS P320, ASUS P527, ASUS m930, Toshiba g900,

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 15, 2010, 14:02:06 »
Ja mogę się tego podjąć. Jestem z Siedlec.
http://pdaclub.pl/forum/serwisowanie/serwis-wymiana-podzespolow-naprawa-obudow-przywracanie-do-zycia/

Może jakieś referencje, strona WWW, cokolwiek?

Profil sugeruje wiek 16lat, GG też (rocznik 1993).

Sorry ale takie info o naprawach to i ja mogę zamieścić.

*

Offline kubaa

• 522
    • asuspda.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 16, 2010, 14:10:20 »
Jestem prywatnym serwisantem, jakich wielu na forum pdaclub.
Jak chcesz takie ogłoszenie to zamieszczaj, bronie Ci to? To że może masz trochę więcej lat niż ja ( chociaż tego nie wiadomo, bo nawet nie raczysz się przyznać ile) to nie znaczy że możesz na mnie najeżdżać. Zresztą nie mam zamiaru się kłócić. A kwestia zaufania należy do klienta, nie do Ciebie.
Już niejednemu naprawiałem PDA, często za śmiesznie niskie pieniądze.

Było: ASUS A686; ASUS A696; HTC Universal; HTC Wizard; ASUS P565, ASUS P552w, Nuvifone G60, Nec MobilePro 900, ASUS P320, ASUS P527, ASUS m930, Toshiba g900,

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 16, 2010, 15:13:00 »
kwestia zaufania należy do klienta, nie do Ciebie.
Już niejednemu naprawiałem PDA, często za śmiesznie niskie pieniądze.

1. Jako potencjalny klient* wyrażam opinię i uczulam innych potencjalnych klientów.

2. No to czekam na jakieś referencje....   internet daje dość sporą anonimowość a tym samym o wałek nietrudno.

*oczywiście jest to hipotetyczne bo nie oddałbym sprzętu 16-latkowi, nawet jeśli ma większe zaplecze sprzętowe, w co akurat wątpię, to doświadczenie robi jednak swoje..
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2010, 15:20:07 wysłana przez Antej »

*

Offline kubaa

• 522
    • asuspda.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 16, 2010, 17:20:15 »
Z tego że Ty byś mi nie powierzył sprzętu to akurat się cieszę. Nigdy nie chciałbym mieć takiego klienta jak Ty.
Co do anonimowości: chyba słabo szukałeś, albo po prostu tego nie zrobiłeś.

Nie mam zamiaru się z Tobą licytować kto ma większe doświadczenie i kto więcej ludziom pomógł.

Co do sprzętu to może rzeczywiście masz lepszy. Ale nawet najlepszy sprzęt w rękach laika nic nie zdziała.

EOT. Dalszą dyskusję możemy przeprowadzić na pw, nie ma potrzeby robić przedstawienia w tak poważnym dziale jakim jest "Serwisowanie".
Dalszą polemikę nie związaną z tematem tego wątku będę musiał zgłosić do moderacji.

*

olmeca

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 16, 2010, 18:18:06 »
Miedza55 skontaktuj sie z uzytkownikiem Adzios - ma serwis w okolicach warszawy i juz sporo sprzetow na tym forum naprawial. Jego watek jest podpiety w dziale serwisowym.

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 17, 2010, 07:06:02 »
Dzięki Olmeca. Nie jestem pewny ale kolega adzios ma profesjonalny warsztat pda w Płońsku i nie naprawia sprzętu korzystając z nie swoich części ( taka jest informacja na stronach allegro z aukcjami dotyczącymi naprawy PDA). Mam nadzieje że nie mylę ludzi bo z adziosem osobiście nie rozmawiałem. 

*

olmeca

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 17, 2010, 11:51:30 »
Wydaje mi sie, ze jak nie masz znajomego serwisu to jak pisal Antej - nie podejma sie pracy na nie swoich czesciach. Zreszta sam tez niechetnie podchodze do tej sprawy. Patrzac jak wyglada ten digi i caly lcd wydaje mi sie, ze jak masz troche sprawnosci w palcach to sam go powinienes wymienic bo lutowanie to nie wymaga (moge sie mylic).

Kontakt do Adziosa nie przez allegro ale tu -> http://www.pdaserwis.pl/

*

Offline kubaa

• 522
    • asuspda.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 17, 2010, 14:36:59 »
Owszem. Można to zrobić samemu. Jeżeli jednak boisz się aby nie połamać zatrzasków, to lepiej skontaktować się z kimś kto naprawianiem PDA zajmuje się trochę częściej.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 17, 2010, 15:35:31 »
Akurat otworzenie obudowy to najmniejszy problem. Dużo większy to zdjęcie starego dotyku bez uszkodzenia lcd no i naklejenie nowego. Jeśli nowy dotyk ma już taśmę dwustronną to pół biedy bo inaczej trzeba mieć odpowiednią taśmę. Taką która z czasem albo od temperatury nie "rozciapie" się.
Are you shpongled?