Jaki wkrętak do HTC ?

• 2 Odpowiedzi
  • 1287 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wojtas40

• **
  • 133
  • Sprzęt: Leo, Diamond, Elfin
Jaki wkrętak do HTC ?
« dnia: Maj 05, 2009, 14:56:12 »
Chciałbym zamówić zestaw wkrętaków takich aby pasowały do modeli firmy HTC i nie tylko. Na allegro znalazłem taki oto zestaw:
http://allegro.pl/item619437941_zestaw_narzedzi_precyzyjnych_wasp_501_f_vat.html

Z tego co mogę się domyśleć to te Torx T5,T6 itp. to są oznaczenia wielkości i rozumiem że będą pasować np. do Wizarda.

Co sądzicie o takim zestawie? Jeśli macie jakieś inne zestawy które moglibyście mi polecić będę bardzo wdzięczny  :ok:

Pozdrawiam

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
  • Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
Odp: Jaki wkrętak do HTC ?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 06, 2009, 08:40:06 »
miałem...
magnez wypadł zaraz po otworzeniu, ogólnie jakość tragiczna, ale ja dałem 4zł ;)
pojedynczy trwały śrubokręt kosztuje około 20zł jeden (nie warto szukać na allegro a w dobrych sklepach z narzędziami)
najlepiej torxy od 4 do 8
płaski i krzyżak malutki do tego :)

http://www.allegro.pl/item618712381_wkretaki_precyzyjne_torx_t5_t6_t7_t8_t10_t15_k1p.html
te będą dobre ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2009, 08:42:41 wysłana przez DawiX »
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.

*

olmeca

Odp: Jaki wkrętak do HTC ?
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 08, 2009, 12:57:40 »
Ja dostalem w komplecie do wyswietlacza od przyjaciela chinczyka taki drobny zestaw badziewia - torx uniwersalny chyba T9 i do tego lopatke do rozwarstwania obudowy. Sprzet jak najbardziej przydatny i byl wliczony jako gift w cene wyswietlacza. :grin:
Wczesniej na jednej wyprzedarzy kupilem jakis standartowy zestaw wkretrakow i to mi wystarcza do grzebania w sprzecie jak musze.