Witam,
Tak wiec HP zamilkł... Nie slychac jak dzwoni i nie slychac muzyki puszczanej w playerze. Od razu zaznacze, że nie jest to problem poruszania w gniezdzie sluchawek poniewaz w opcjach equalizera pojawia sie informacja ze sluchawki sa nie wlozone wiec nie jest to zablokowanie jakies mechaniczne - ot poprostu padl buzer. Co wiecej jesli sie dluzej nie uzywa urzadzenia to buzer sie odezwie ale zwykle po paru sygnalach dzwonka dostaje chrypki i 'skrzeczy' a pozniej juz wogole milknie.
Co nalezy zrobic to wymienic ów glosniczek... niestety bylem w jakis serwisach z komorkami i wszedzie mowia ze trzeba isc do HP i boja sie tego jak ognia. Gdzies na forum wyczytalem ze mozna samemu to wyminic tzn samemu rozkrecic ipawa wypiac uszkodzony buzer i wymienic na nowy (podobno nie trzeba nic lutowac). Czy to prawda? Klopot w tym ze ja nigdzie nie moge znalesc takiego glosniczka(allegro/sklepu internetowe) - nawet nie rozkrecalem HPka i nie wiem jak on wyglada - moze uda sie jakiegos zamiennika uzyc? z Nokii SE czy Motoroli?
Wiem ze problem ten dotyka wielu uzytkowników bo przejrzałem archiwum jednak nie udalo mi sie roziwazac mojego problemu - licze na pomoc!