Rozbiórka HP iPAQ H6340

• 6 Odpowiedzi
  • 709 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rozbiórka HP iPAQ H6340
« dnia: Kwiecień 11, 2007, 18:23:19 »
Witam.              

W najbliższych dniach będę wymieniał szkiełko dotykowe w moim Palmtopie.              
Zacząłem go rozbierać na części i bez problemu doszedłem do momentu przedstawionego na fotce wzałączniku.

Mniej więcej w miejscu zaznaczonym na czerwono coś trzyma płytkę i nie można jej wyjąć.              
Czy najpierw należy odpiąć wyświetlacz? To ta tasiemka zaznaczona na niebiesko co nie? I czy są z tym jakieś problemy?

Prosiłbym zorientowane osoby o informacje co dalej z tym zrobić aby dostać się do szybki dotykowej i jakie trudności mogę jeszcze napotkać.              

PS.               Jeśli można to proszę w miarę łopatologicznie, mam doświadczenie w elektronice ale pierwszy raz grzebię w palmtopie.              

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.              
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2007, 18:47:03 wysłana przez irek854 »

Odp: Rozbiórka HP iPAQ H6340
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2007, 18:31:48 »
Fotka już jest.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2007, 18:48:10 wysłana przez irek854 »

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 11, 2007, 19:16:45 »
z tego co widze to jest to taśma od wyswietlacza a wiec musisz odkleić tą folie (tą żółta) a następnie jakos odczepic tą taśme od wyświetlacza (pewnie trzeba to metalowe odczepic bo nie widze nigdzie nic co by blokowało aby sama taśma nie wyleciała (jakis zatrzask albo coś)
wyswietlacz raczej musisz wyczepic
powinna być tez taśma od przycisków ale nie widze jej tutaj
wydaje mi sie ze bedziesz musiał najpierw u góry w prawym rogu odkręcic te śróbku bo mogą one być jakoś przyczepione do obudowy ale moze uda sie bez tego
musisz najpierw odgiąc lekko obudowe tak aby płyta wyszła z zaczepów i lekko płyte uniesć a następnie pociagnac ja w górna czesc palmtopa bo na dole są gniazda które trzeba wysunąc
zastanawia mnie tylko co to jest to czarne cos po lewej stronie płyt głownej
czy to jest przyczepione tylko do płyty czy też trzeba to jakos odczepić

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 11, 2007, 20:24:28 »
Płyta trzyma się tylko na zatrzaskach, wyjąłem ją bez problemu z zatrzasków ale nie mogę jej całkiem wyciągnąć bo coś ją trzyma w rogu.
Najprawdopodobniej trzeba tylko odpiąć wyświetlacz i płyta powinna wyjść.

Na razie poskładałem go do kupy, w piątek ma dojechać szybka dotykowa to się za to wezmę.

Chciałbym tylko wiedzieć, czy jak już wyciągnę płytę to czy będą jakieś komplikacje ze zdjęciem szybki dotykowej?

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 13, 2007, 18:52:29 »
Digitizer wymieniony, Palmtop działa  ;D

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 13, 2007, 20:28:24 »
brawo ;D
trzeba było zrobić zdjęcia z tej operacji dla potomności

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 13, 2007, 20:39:02 »
Cytat: ornitolog link=topic=65191. msg428597#msg428597 date=1176488904
brawo ;D
trzeba było zrobić zdjęcia z tej operacji dla potomności

Nie pomyślałem o tym. . .  ale jakby ktoś rozbierał iPAQ'a 63xx to służę pomocą :)