HTC wyświetlacz

• 9 Odpowiedzi
  • 832 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC wyświetlacz
« dnia: Czerwiec 29, 2009, 09:15:31 »
Niestety kilka dni temu upadł mój Touch HD. W wyniku czego wyświetlacz popękał.
Chciałbym się dowiedzieć gdzie można zakupić wyświetlacz bądź jaki serwis polecacie do naprawy telefonu.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
Odp: HTC wyświetlacz
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 29, 2009, 09:19:30 »
Niestety kilka dni temu upadł mój Touch HD. W wyniku czego wyświetlacz popękał.
Chciałbym się dowiedzieć gdzie można zakupić wyświetlacz bądź jaki serwis polecacie do naprawy telefonu.

Bozia wyszukiwarkę zabrał ? Na forum jest specjalny dział pt: "Serwisowanie -
Gdzie naprawić pęknięty ekran? Gdzie wymienić uszkodzone gniazdo synchronizacyjne?
" myślę że tam uzyskasz szybciej informacje które szukasz.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 29, 2009, 09:23:10 »
Jak nie jest już na gwarancji to ja poleciłby, PDASerwis (www.pdaserwis.pl)
Naprawiam u nich i swoje i znajomych (w tym firmowe urządzenia już od dłuższego czasu i zawsze jest wszystko OK.

Popatrz zresztą tu: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=137403.0
Polecam Regulamin forum !!

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 29, 2009, 10:18:31 »
Telefon ma zaledwie miesiąc, czy takie uszkodzenie obejmuje naprawę gwarancyjną ?

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 29, 2009, 10:28:34 »
Telefon ma zaledwie miesiąc, czy takie uszkodzenie obejmuje naprawę gwarancyjną ?
Warunków gwarancji nie dostałeś w pudełku ?
Tak na zdrowy rozum jak p.... o podłogę urządzeniem to dlaczego serwis ma wymienić :) ?
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 29, 2009, 10:54:47 »
Nie chciałbym stracić gwarancji, w takim razie gdzie wysłać aby zachować ją ?

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 29, 2009, 10:57:27 »
Jak oddasz do serwisu gwarancyjnego to nie wiem czy się w 1000 zł zamknie cała zabawa z robocizną - zadzwoń i dopytaj się ile kosztuje wymiana uszkodzonego lcd będziesz wtedy się zastanawiał czy warto za wszelką cenę utrzymać gwarancję.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 29, 2009, 11:11:48 »
Serwis gwarancyjny nie udziela informacji na temat wysokości kosztów naprawy przed wysłaniem. Czy może ktoś miał doświadczenie z tego typu właśnie naprawami ?
Na telefonie nic nie widać, jednak ekran dotykowy działa, na czuja udaję się zmienić tryb głośności. Jak to się ma do kosztów ? osobno jest panel a osobno wyświetlacz ?

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 29, 2009, 12:05:06 »
A czemu nie zadzwonisz do Adama i nie popytasz jego o te sprawy, kontakt ci podałem.
Jak znam Adama to dostaniesz niezbędne informacje i będziesz wiedział co cię czeka.

A pytanie na forum użytkowników to szukanie igły w stogu siana bo jaką masz gwarancję, że trafisz na kogoś, kto miał dokładnie to samo uszkodzone co ty??

Polecam Regulamin forum !!

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 29, 2009, 12:12:59 »
Dzwoniłem, znam koszt naprawy, jednak nie gwarantują, że uda im sie to zrobić tak, aby nie stracić gwarancji. Dlatego pytam więc, czy miał ktoś do czynienia z oficjalnym serwisem w tego typu naprawie ?