HTC touch pro 2

• 7 Odpowiedzi
  • 891 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC touch pro 2
« dnia: Listopad 28, 2010, 21:06:50 »
Problem polega na tym, ze podczas rozmow, bardzo czesto nie slysze rozmowcy, albo slysze, ale bardzo cicho. Wychodzi na to, ze nawala glosnik przedni. Pochodze w najblizszych dniach po serwisach, zeby sie popytac jaki moze byc koszt naprawy no i wlasnie tutaj pytanie do was, ile to powinno wyniesc? Nie chce zeby mnie ktos oskubal z kasy. ;-)

pozdrawiam

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: HTC touch pro 2
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 28, 2010, 21:20:25 »
Zanim zaczniesz cokolwiek naprawiać może zrób mały test.

Jeśli trafisz na taką cichą rozmowę poproś rozmówcę żeby jeszcze raz wykonać połączenie. Nieważne kto do kogo dzwoni akurat.

Jeśli kolejna rozmowa będzie już głośna to nie jest to wina głośnika. To WM tak działa, mam tak na kilku PDA i po prostu czasem rozłączam rozmowę i dzwonię raz jeszcze. Zaznaczam że moje sprzęty sam sobie serwisuję i dokładnie wiem w jakim są stanie.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 28, 2010, 21:28:41 »
Mam swiezo wgranego nowego roma. Na standardowym z htc byl ten sam problem. Niestety to nie jest kwestia trafienia na cicha rozmowe, bo brak jakiegokolwiek dzwieku czy to, ze jest ekstremalnie cicho trafia sie w 100% przypadkow. Podczas rozmowy zmiana nastepuje kilkukrotnie, wystarczy, ze zmienie pozycje, albo minie troche czasu i sie przelacza, albo na normal, albo na ciche, albo na brak. Niestety nie ma zadnej reguly i zaleznosci, kompletna losowosc, w 2 min rozmowy potrafie 5 razy slyszec po pare sekund i potem nic nie slyszec, albo prawie cala rozmowe przeprowadzic na dzialajacym glosniku i tylko pod koniec miec problem albo na odwrot. Nie wyglada to niestety na wine oprogramowania. :/

Ps. Zmiana nie nastepuje tez zawsze przez calkowite przejscie z jednego stanu do drugiego, czasem cichnie przez np 2 sekundy z glosnego do zupelnie cichego...

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 28, 2010, 21:52:48 »
-ROM nie "roma" to słowo się nie odmienia i jest skrótem do tego poprawnie pisze się je dużymi literami
- Zmień RadioROM na inny to on odpowiada za jakość transmisji

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 28, 2010, 21:54:32 »
Ok. Zastosuje sie i dam znac co i jak.

zdr.

Połączone: Listopad 29, 2010, 13:26:47
@up

Niestety wgranie nowego radio ROM nic nie dalo, problem pozostal. Wie ktos, ile kosztuje nowy glosnik przedni i orientacyjnie ile wymiana? Nie chce zeby ze mnie kase zdarli.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2010, 13:26:47 wysłana przez Shiroi »

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 02, 2010, 16:29:05 »
Koles w serwisie powiedzial mi, ze nie ma glosnika do tego modelu, ale jak rozkreci to sprawdzi, czy z innych modeli bedzie pasowac. Koszt naprawy ma wyniesc 80zl. Co wy na to?

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 02, 2010, 16:59:39 »
No to sobie popatrzyłem na fotki tego głośniczka, nie wiem czy coś podłoży z obcego modelu więc raczej tylko popruje obudowę a potem bezradnie rozłoży ręce.

Najtańszy ebay jaki znalazłem to 30zł z wysyłką.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2010, 17:03:10 wysłana przez Antej »

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 05, 2010, 17:43:02 »
To jest glosnik tylny...

Koles powiedzial, ze to jest jednak cos powazniejszego, najprawdopodobniej plyta glowna. Niestety mam podejrzenia, ze koles olal poprostu sprawe, bo w telefonie sa wyrobione 2 srubki, w tym jedna praktycznie maksymalnie. Wiecie moze czy sa na to jakies sposoby? Bo mi sie wydaje, ze bez rozwalenia plastiku w srodku nie da sie tego odkrecic i kolesiowi po prostu nie chcialo sie za to zabierac, a mi puscil bajke.  :S