HTC touch HD

• 2 Odpowiedzi
  • 643 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC touch HD
« dnia: Lipiec 15, 2010, 16:44:24 »
Witajcie, kupiłem na allegro HTC Touch HD.  Po przyjściu przesyłki i uruchomieniu telefonu okazało się, że lcd jest popękany (widać plamy, w miejscach pęknięć jest jasno (pajęczynka)). Jak wiadomo HD, ma sklejone warstwy więc trzeba wymienić panel dotykowy i lcd. Zamówiłem na allegro cały przód http://allegro.pl/item1120711359_wyswietlacz_lcd_htc_touch_hd_z_obudowa_kompletnowy.html#gallery (obudowę też warto wymienić). Teraz pojawia się moje pytanie, czy w warunkach domowych jestem w stanie to zrobić, czy szukać jakiegoś serwisu który mi to zamontuje?.

Wydaje mi się, że reszta działa. Gdyż udało mi się go podłączyć do komputera (bez ekranu - wszystko czarne z paskami), jest dźwięk. Raz po odpaleniu widziałem napis w rogu telefon/start.

Zdjęcie tel.

http://iv.pl/images/65837825532136498322.jpg

Od razu jeszcze jedno pytanie, czy znacie jakiś serwis który za opłata naprawia takie urządzenia. W przypadku gdyby coś jeszcze było uszkodzone. Nie mam gwarancji.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2010, 16:47:06 wysłana przez xemuro »

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
Odp: HTC touch HD
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 15, 2010, 16:55:12 »
Ja bym na Twoim miejscu reklamowal i wnosil o zwrot pieniedzy a nie bawil sie w samodzielna naprawe.
A jak juz koniecznie musisz to najlepiej popatrz za forumowymi serwisantami, zrobia Ci wszystko tak samo dobrze jak serwis o ile nie lepiej i nie beda chcieli od Ciebie tak absurdalnych kwot jak serwis.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

Odp: HTC touch HD
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 15, 2010, 16:58:04 »
Nie mogę oddać. Ekran już kupiłem. Niby oglądałem poradniki jak rozebrać telefon i widzę, że nie jest to trudne. 1 h spokojnej pracy.