HTC Touch 2 - rozlany wyświetlacz, a lista kontaktów

• 13 Odpowiedzi
  • 3394 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC Touch 2 - rozlany wyświetlacz, a lista kontaktów
« dnia: Kwiecień 25, 2011, 11:11:59 »
Witam.
Wczoraj nie wiadomo dlaczego mój HTC ponownie zaniemógł - ekran ewidentnie rozlany. Ostatnim razem wysłałem go do serwisu i wszystko zostało naprawione (wymienione) na gwarancji - no ale straciłem całą listę kontaktów. Tym razem zrobiłem wcześniej BackUp, ale niestety już po nim wpisałem do kontaktów kilkanaście bardzo ważnych pozycji. Nie jestem w stanie nic zrobić z samym telefonem z racji niedziałającego ekranu. Moje pytanie brzmi: czy istnieje możliwość ściągnięcia listy kontaktów za pomocą PC przy nie reagującym HTC (za pomocą kabla)? Czy jest może jakiś program do odzyskiwania danych z HTC (może jakiś program serwisowy)?

Pozdrawiam i czekam na Wasze podpowiedzi.
Łukasz

jesli temat się powtarza to bardzo przepraszam ale nie znalazłem interesującego mnie wątku. w razie czego proszę o interwencję moda :)

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
Odp: HTC Touch 2 - rozlany wyświetlacz, a lista kontaktów
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 25, 2011, 11:15:20 »
zainstaluj my mobiler.bedziesz mial dostep do pda z ppoziomu pc

Połączone: Kwiecień 25, 2011, 11:15:27
zainstaluj my mobiler.bedziesz mial dostep do pda z ppoziomu pc

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 25, 2011, 12:13:37 »
1. AS z Outlook w PC zsynchronizuje kontakty
2.MyMobiler do PC a potem PiMBackup na PDA i masz wszystkie dane adresowe. Na przyszlosc uzywaj PIMBackup z ustawionym autozapisem na karte pamieci wtedy zawsze je odczytasz/przeniesiesz do innego PDA

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 25, 2011, 22:14:43 »
Wielkie dzięki za podpowiedź, ale niestety nic nie potrafię zrobić. Po podłączeniu kabla do PC i HTC urządzenia mają zamiar się połączyć, ale... i tu pojawia sie problem - na HTC musimy wybrać jedną z trzech opcji (active sync, działanie jako dysk, działanie jako modem) a ja niestety nie potrafię wybrać żadnej z opcji. Jakieś inne sugestie? czy oddając tel do serwisu panowie bedą potrafili odzyskać dane z telefonu?

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 25, 2011, 22:22:06 »
Czy oddając tel do serwisu panowie bedą potrafili odzyskać dane z telefonu?

Za dodatkową opłatą TAK, normalnie nie mają takiego obowiązku a rzadko kiedy są nadobowiązkowi.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 26, 2011, 08:51:11 »
Temat wraca jak bumerang, było kilkanaście razy już.

Żeby zachować kontakty i ustawienia to trzeba skopiować plik pim.vol z katalogu Windows. Być może w serwisie uda im się to skopiować, zapytaj.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 26, 2011, 16:19:52 »
tomasz przeczytaj wczesniejsze odpowiedzi. Gosc nie ma autosynchronizacji z AS, wniosek nikt nie wejdzie na PDA (AS, MyMobiler) bez ekranu, chyba ze 'po omacku'. Jak serwis ruszy z naprawa to pewnie zapomni o PIM, chyba ze jakis hobbysta edzie w nim grzebal (wtedy czas pracy nad jednym PDA nie jest taki wazny w sredniej dnia).

*

Offline Gemis

• 428
    • Gemis Home Page
  • Sprzęt: były:(Palm III => PalmIIIxe => iPaq3970 =>SPVC550=>HTC Trinity), jest:(iPaq rx3715 and HTC Iolite)
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 26, 2011, 17:06:39 »
Przecież AS jest domyślne wybieranie po jakimś tam czasie od podłączenia kabla, a do ustanowienia partnerstwa z outlookiem nic się nie robi na PDA, tylko na PC (next next next itd.. ewentualnie pyta z ktorego urzadzenia na ktore przerzucic) .. hmmm ?

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 26, 2011, 17:38:20 »
W jednym z PDA mam na sztywno  ustawiony  wybór jako czytnik kart pamięci (jakiś idiota zaprojektował microSD pod aku) i choćbyś się pochlastał to nie włączysz AS.
AS mam non-stop włączone bo podłączam wiele PDA pod komputer.

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 26, 2011, 20:42:58 »
Moi drodzy parafianie... w moim przypadku jest tak, że po podłączeniu (jak już wcześniej napisałem) mam do wyboru 3 opcje. Niestety ostatnim razem mój HTC robił za modem i kropka jest przy ostatnio wybranej opcji :undecided: z racji uszkodzonego wyświetlacza nie potrafię totalnie nic zmienić (myślę o zmianie na ActiveSync który znajduje się na samej górze listy). Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za odzew z Waszej strony. W tym przypadku niestety będę na łasce serwisu (albo ściągną wszystkie dane, albo nie - zależy czy będzie im się chciało), a na kolejny raz jestem o wiele mądrzejszy po przeczytaniu Waszych porad. Jeszcze raz wielkie dzięki i niech się watek komuś przyda w przyszłości :)

Pozdrawiam Łukasz

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 26, 2011, 20:52:13 »
Zapytaj kogoś z działającym T2 czy można  przestawiać i zatwierdzić tą funkcje klawiszami pod ekranem. Znam dość dobrze starsze modele HTC więc wiele rzeczy robię "na wyczucie", gdy np mam wyjęty ekran a chcę sprawdzić płytę główną.

Jeśli dotyk mimo wszystko działa to można jeszcze trochę powalczyć.

*

Offline Gemis

• 428
    • Gemis Home Page
  • Sprzęt: były:(Palm III => PalmIIIxe => iPaq3970 =>SPVC550=>HTC Trinity), jest:(iPaq rx3715 and HTC Iolite)
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 26, 2011, 23:17:07 »
Też miałem wiele PDA i pierwszy raz słyszę by fabrycznie było ustawione na połączenie Storage Card..  No ale jak widać różnie to bywa :)

U mnie również są zawsze do wyboru te 3 opcje... Kurcze na ślepo może po próbuj uaktywnić tą pierwszą (AS) skoro dotyk działa ;) ;)
Hmm myślałem że jakimiś przyciskami można to zmieniać, jednak nie :/

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 27, 2011, 23:09:59 »
Próbowałeś na karcie zrobić autorun + np mortscript który skopiuje pim na kartę? Na sieci są gotowe skrypty do tego programu. Po resecie powinien się wykonać ten autorun z karty.
Are you shpongled?

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 28, 2011, 09:47:52 »
... Kurcze na ślepo może po próbuj uaktywnić tą pierwszą (AS) skoro dotyk działa ;) ;)

Dotyk niestety nie działa (i w tym szkopuł)

Telefon poszedł do Regenerisa, zobaczymy co zdziałają .