HTC Hermes i niedziałający moduł GSM - który układ jest odpowiedzialny za Radio?

• 0 Odpowiedzi
  • 454 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline DanBK

• *
  • 59
  • Sprzęt: Hermesik i Kajzerka
Witam.
Posiadam poupadkowego Hermesika w który przestało dziać radio...  przestało działać dopiero po SR ok 12h od upadku co jest dziwne.
Zaraz po SR na pierwszym splashscreenie widniał napis NoGSM... i tak pozostało do dziś.
Uruchamia się normalnie, wszystkie funkcje działają... prócz modułu GSM, w informacjach o urządzeniu w pozycji gdzie normalnie
widniała wersja radia jest puste pole, a wgrywanie nowego radia kończy sie niepowodzeniem i wywala błędy już przy samym
wgrywaniu. Próbowałem wgrywać samo radio, gotowałem go razem z ROMem, niestety bezskutku.
W dziale poświęconym właśnie Hermesowi naprowadzono mnie ze to jest usterka mechaniczne i zalecono abym wygrzał układ
odpowiedzialny za radio bo podczas upadku mogły styki popuścić, dowiedziałem że że gdzieś a tym forum jest post poświęcony
właśnie temu układowi. Zadałem pytanie który dokładnie to układ mam wygrzać i każdy milczy a ja nie mogę znaleźć tego układu.

Pomoże mi ktoś? Który układ wygrzać? A może to jednak wina oprogramowania?
Już męczy mnie korzystanie z awaryjnego telefonu z normalna! klawiatura  :|
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2008, 23:20:39 wysłana przez DanBK »
Poszedłem się zabić... Zaraz Wracam
Forum komputerowe to takie miejsce gdzie pomagamy osobom nie potrzebującym pomocy,
a osoby które mają problem odsyłamy na Google
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656