Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
PDA Ogólnie
Serwisowanie
HTC Diamond - problemy z głośnikiem
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
5 Odpowiedzi
1578 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
szmiglo
46
«
dnia:
Czerwiec 05, 2009, 19:24:22 »
szukałem i znalazłem tylko jeden wątek na dodatek bez odpowiedz więc zakładam nowy.
jakoś w środku tygodnia podczas rozmowy usłyszałem delikatny trzask z głośnika i od tego czasu głośnik szaleje. Otóż bardzo często jest tak, że dzwonie i nic nie słyszę, ALE gdy włącze tryb głośnomówiący słyszę normalnie
ponadto czasem działa ale jest cicho. Pozostałe dźwięki telefonu, dzwonki, sygnały itp. działają normalnie.
on ma kilka głośników? może ktoś pomóc? może zmiana romu?
Geralt
7
Odp: HTC Diamond - problemy z głośnikiem
«
Odpowiedź #1 dnia:
Czerwiec 09, 2009, 17:26:55 »
Witam.
Od wczoraj mam identyczny problem który pojawił się również podczas rozmowy niespodziewanie, głośnomówiący działa bez problemu.
Wiem że Diamond ma 2 głośniki: jeden do rozmów, drugi do muzyki, dzwonkow, zestawu głośnomówiącego.
Czy ktoś już spotkał się z tym, wie gdzie można kupić głośniczek itp. itd. ?
bartush1
1
«
Odpowiedź #2 dnia:
Czerwiec 30, 2009, 15:54:31 »
Witam.
Mam ten sam problem, pewnego razu podczas rozmowy nagle cos trzasnelo i od tamtej pory trzeszczy podczas rozmow. Z tego co wyczytalem po necie to pasuje glosniczek z LG Shine te same rozmiary a nawet glosnieszy jest, niestety nie praktykowalem tego jeszcze.
MarekSz
1
«
Odpowiedź #3 dnia:
Lipiec 27, 2009, 11:10:58 »
Cześć,
Mam identyczny kłopot z MDA Compact IV. Zmieniłem ROM na 1.93. Bez rezultatu. Natomiast to, co zaobserwowałem jest swego rodzaju dziwne:
głośnik zaczyna działać po naładowaniu baterii (myślałem, że ma to związek z zużyciem baterii, zmieniłem baterię, też to samo). Potem w pewnym momencie pada.
Może problem tkwi gdzieś w oprogramowaniu.
Pozdrawiam
MarekSz
saves
1
«
Odpowiedź #4 dnia:
Maj 18, 2010, 23:16:08 »
Sory za odkopanie tematu, ale to pierwszy który znalazłem na googlach
znalazł już ktoś rozwiązanie na ten głośniczek? z tego co szukałem, wiem że dostać taki będzie bardzo ciężko. Dodam jeszcze że problem pojawił się po zainstalowaniu 6.5 manila 2.1 a tam pogrzebane jest w głośności obu głośników, przypuszczam że po prostu nie wyrobił i padł. O tyle problem mnie frustruje że gdy lekko trzepnę telefonem znowu zaczyna trybić choć bardzo trzeszczy i tu rodzi się pytanie, ile luzu jest w okolicy głośniczka do rozmów bo może nie styka z płytą główną? drugie i ostatnie pytanie do was, czy da się zamienić standardowy głośnik (główny) na jakikolwiek inny widziałem podobieństwo z głośnikiem od iphona? Jakość standardowego po prostu przytłacza ;(
mb200ce
322
«
Odpowiedź #5 dnia:
Maj 22, 2010, 13:56:49 »
jak ktos potrzebuje takie glosniczki to pisac na priv, mam i do diamonda i do touch pro
(przednie od rozmow, a do diamonda rowniez tylne)
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »