HTC Diamond - problemy z głośnikiem

• 5 Odpowiedzi
  • 1578 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szmiglo

• 46
  • Sprzęt: HTC Diamond
HTC Diamond - problemy z głośnikiem
« dnia: Czerwiec 05, 2009, 19:24:22 »
szukałem i znalazłem tylko jeden wątek na dodatek bez odpowiedz więc zakładam nowy.

jakoś w środku tygodnia podczas rozmowy usłyszałem delikatny trzask z głośnika i od tego czasu głośnik szaleje. Otóż bardzo często jest tak, że dzwonie i nic nie słyszę, ALE gdy włącze tryb głośnomówiący słyszę normalnie  :O

ponadto czasem działa ale jest cicho. Pozostałe dźwięki telefonu, dzwonki, sygnały itp. działają normalnie.

on ma kilka głośników? może ktoś pomóc? może zmiana romu?

Odp: HTC Diamond - problemy z głośnikiem
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 09, 2009, 17:26:55 »
Witam.
Od wczoraj mam identyczny problem który pojawił się również podczas rozmowy niespodziewanie, głośnomówiący działa bez problemu.
Wiem że Diamond ma 2 głośniki: jeden do rozmów, drugi do muzyki, dzwonkow, zestawu głośnomówiącego.

Czy ktoś już spotkał się z tym, wie gdzie można kupić głośniczek itp. itd. ?

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 30, 2009, 15:54:31 »
Witam.
Mam ten sam problem, pewnego razu podczas rozmowy nagle cos trzasnelo i od tamtej pory trzeszczy podczas rozmow. Z tego co wyczytalem po necie to pasuje glosniczek z LG Shine te same rozmiary a nawet glosnieszy jest, niestety nie praktykowalem tego jeszcze.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 27, 2009, 11:10:58 »
 Cześć,
Mam identyczny kłopot z MDA Compact IV. Zmieniłem ROM na 1.93. Bez rezultatu. Natomiast to, co zaobserwowałem jest swego rodzaju dziwne:
głośnik zaczyna działać po naładowaniu baterii (myślałem, że ma to związek z zużyciem baterii, zmieniłem baterię, też to samo). Potem w pewnym momencie pada.

Może problem tkwi gdzieś w oprogramowaniu.

Pozdrawiam
MarekSz

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 18, 2010, 23:16:08 »
Sory za odkopanie tematu, ale to pierwszy który znalazłem na googlach ;) znalazł już ktoś rozwiązanie na ten głośniczek? z tego co szukałem, wiem że dostać taki będzie bardzo ciężko. Dodam jeszcze że problem pojawił się po zainstalowaniu 6.5 manila 2.1 a tam pogrzebane jest w głośności obu głośników, przypuszczam że po prostu nie wyrobił i padł. O tyle problem mnie frustruje że gdy lekko trzepnę telefonem znowu zaczyna trybić choć bardzo trzeszczy i tu rodzi się pytanie, ile luzu jest w okolicy głośniczka do rozmów bo może nie styka z płytą główną? drugie i ostatnie pytanie do was, czy da się zamienić standardowy głośnik (główny) na jakikolwiek inny widziałem podobieństwo z głośnikiem od iphona? Jakość standardowego po prostu przytłacza ;(

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 22, 2010, 13:56:49 »
jak ktos potrzebuje takie glosniczki to pisac na priv, mam i do diamonda i do touch pro
(przednie od rozmow, a do diamonda rowniez tylne)