HTC Artemis - sam się wyłącza

• 5 Odpowiedzi
  • 1439 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC Artemis - sam się wyłącza
« dnia: Sierpień 16, 2009, 16:37:52 »
Witam,
mój Artemis ma ponad 2 lata. Używany dość intensywnie, także jako nawigacja etc. Kilka miesięcy temu nie chciał się włączać, ekran pozostawał ciemny, pomagało tylko ponowne włączenie. Po przesłaniu do serwisu firmy Regenersis (jeszcze na gwarancji) została wymieniona płyta główna i było ok,  trochę pochodził. Po 2 miesiącach znowu problemy, tym razem nowy WM. Minęło kilka miesięcy, niestety gwarancja się skończyła, a sprzęt się wyłącza podczas rozmowy (po 2-4 minutach). Bateria ciągle ta sama od początku,sądziłem na wstępie że to jej wina, ale po ponownym włączeniu miała jeszcze np. 50%. Czy ktoś ma jakąś sugestię?
Z góry dziękuję, pozdrawiam
Gregorek

*

Offline pajeros

• 251
Odp: HTC Artemis - sam się wyłącza
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2009, 10:27:38 »
Nie wiadomo czy w serwisie dostałeś nową płytę główną, może zamontowali Ci używaną, po naprawie.
Płyty w Artemisach często były wadliwe.
Rozwarstwiają się i wtedy telefon zaczyna wariować, zawiesza się, wyłącza bez powodu itp.
Pozdrawiam
Five Star Service
Serwis pogwarancyjny i sprzedaż PDA, PNA, GPS, Iphone.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 20, 2009, 12:37:57 »
co by nie bylo, zaufalem PDA Serwis i go tam wysłałem.
Zobaczymy co oni powiedzą.
Pozdrawiam
Gregorek

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 24, 2010, 10:08:34 »
Witam,

Mam podobny problem. Z tą różnicą, że po samoistnym resecie podczas rozmowy telefon ładuje się przez chwilę, potem mruga czerwona dioda, i telefon ponownie się resetuje. I tak do upadłego, do momentu podłączenia do ładowarki, wtedy włącza się normalnie. Po włączeniu jednak okazuje się, że stan baterii to 40%-50% (jeden raz zdarzyło się że po resecie było 0%). Czy wg Was to problem również z płytą główną, czy z baterią?

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 24, 2010, 10:30:39 »
Witam,

I tak do upadłego, do momentu podłączenia do ładowarki, wtedy włącza się normalnie. Po włączeniu jednak okazuje się, że stan baterii to 40%-50%

Czyli aku to już trup.

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 24, 2010, 10:48:38 »
dzięki za szybką odpowiedź. W takim razie lecę po nową baterię, mam nadzieję, że nie okaże się nic innego