HP4150 twardy reset po podłączeniu zasilania

• 3 Odpowiedzi
  • 476 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HP4150 twardy reset po podłączeniu zasilania
« dnia: Marzec 25, 2007, 18:04:02 »
Witam!
Mam problem z HP4150-po podłączeniu kabla usb (zasilanie i synchro) ekran się włącza i palmtop wykonuje twardy reset. Czasami udaje się podłączyć na kołysce na samym usb i dopiero później włączyć zasilanie - wtedy się ładuje. Da się takie coś naprawić (kto by się tego ewentualnie podjął i za ile?) czy lepiej od razu szukać nowego palmtopa?
Pozdrawiam
Krzysiek

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: HP4150 twardy reset po podłączeniu zasilania
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 26, 2007, 10:22:16 »
A czy poza tym pda działa prawidłowo? Tzn nie podłączone do zasilania? Jeśli tak to proponuje na poczatek załadować nowy ROM do pocketa, możliwe, ze to właśnie wina oprogramowania.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 26, 2007, 10:47:36 »
eee, raczej nie ma to nic wspólnego z oprogramowaniem
zresztą do 4150 wyszło tylko jedno uaktualnienie romu i to wieki temu i pewnie mało kto nie uaktualnił już ;)
zanim oddasz palmtopa do naprawy dobrze by było sprawdzić jeszcze kilka rzeczy. Jak rozumiem podłączasz pocketa albo kablem usb do kompa albo poprzez kołyskę. A co jak podpinasz ładowarkę bezpośrednio do pocketa? Mój 4150 ładuje się tylko z ładowarki, z kabla usb nie chce, tyle że nie robi HR... Możesz jeszcze ewentualnie sprawdzić z innym kompem bo może wina jest po stronie USB, no i może jeszcze sprawdzić czy sama bateria ładuje się w kołysce

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 26, 2007, 14:25:13 »
kiedyś się ładował ze wszystkiego tzn.  kołyski, samego kabla zasilającego i kabla usb z zasilaniem.  Jeżeli kołyska jest podłączona do prądu to też się resetuje.  Było tak na starym jak i na nowym romie.  Poza tym działa normalnie.  Problem,że resetuje się w najmniej oczekiwanym momencie(w zasadzie to normalne, inaczej byłoby nudno:-))) NIe wiem jak długo tak pociągnie. . .  Telefonowałem do serwisy HP i mi powiedzieli,że może to być port lub zwarcie na płycie głównej i dlatego pytam czy ktoś w Polsce by się tym mógł zająć i czy opłaca się w ogóle naprawiać. . .
Pozdrawiam
Krzysiek