Witajcie.
Jestem nowym użytkownikiem tego forum i nie wiem czy założyłem ten temat w dobrej zakładce,jeżeli nie prosiłbym o przeniesienie go.
Kupilem ostatnio na allegro (jak to opis mówił) W 100 % SPRAWNEGO palmtopa Hp Ipaq hw6515. Przyszła paczka,otworzyłem podekscytowany (ponieważ jest to mój pierwszy palmtop) i...nie wlacza sie. No nic pomyslalem ze to coś z baterią wiec zacząłem ją ładować. Po okolo 20 minutach ladowania palmtop wlaczył sie sam,pracował przez 5-8 min i znów sie wyłączył,więc zacząłem szukać w internecie co może być tego przyczyną.
Wyczytałem na jakims zagranicznym forum że problemem jest "klapka ktora nie dociska microswitcha do końca,najlepszym rozwiązaniem bedzie zaklejenie tego microswitcha (klejem) w pozycji ON". Tak też zrobiłem,otworzylem palmtopa ostrożnie,przytrzymałem microswitch w pozycji ON po czym nalalem troszke kleju poczekałem 20 sekund i voila microswitch stanął w pozycji ON. Skreciłem spowrotem palmtopa...i...znowu PRAWIE to samo,podlaczam palmtopa do ladowarki,zapala sie czerwona dioda ale palmtop sie już nie wlacza.
Wpadłem na pomysł aby sciągnąć sobie z ebay-a ładowarke zewnetrzną do baterii ipaq-ow. Wtedy naladuje baterie bez uzycia palmtopa i mysle ze zadziala,choć nie jestem pewien. Jak wy myślicie?