HP Compaq 3870 Problem z włączaniem... Help !!!
Postaram się w miare dokładnie opisac moj problem, z moimi spostrzeżeniami ...

Witam, dwa lata temu stałem się posiadaczem HP Compaqa 3870. Posiadał system ppc2002 co bardzo ograniczało mnie w zakresie łączności z bluetooth i używaniu aplikacji (bardzo był niestabilny)
Zainteresowałem się tematem aktualizacji do WM2003 co też uczyniłem (jakiś rok temu) przez aktualizację od HP (plik exe) I okazało się to strzałem w 10 - system super stabilnie chodził, nie było problemów z bluetooth, chodził net przez tepsowskiego liveboxa.
I tak przez rok nic w nim nie zmieniałem
Ostatnio mam problem następujący:
Jak ipaq jest włączony i wyłączę do przyciskiem power to już później nie mogę go włączyć powerem. Czasem zeby sie uruchomił muszę mu rysikiem wcisnąć reset - wtedy pojawia sie ten ekran compaqa i po chwili jest włączony.
Ale zdarza sie tak że tak się po wyłączeniu zamuli że trzeba go podpiąć do kabla zasilająco-synchronizującego i rozłączyć , ponownie podłączyć i następnie za pomocą resetu (rysikiem ) daje się go włączyć
Zainstalowałem program BatMemTime_Setup3.3.7
pokazuje napięcie naładowanej baterii ok 4.07-4.14 V Wg mnie jest ok bo bateria w tych ipaqach ma oznaczenie 3.7V
Gdy nacisne power i po dosłownie sekundzie włączam z powrotem system wstaje normalnie, wsaźnik baterii w programie spada do 25% by po 3-4 sekundach podnieść sie znowu na 99-100 %
Dodam też że cały czas backupowa bateria pokazuje 100 % charge
Zauważyłem, jeszcze coś. Podłączam ipaqa do ładowarki samochodowej (przez usb 5V 2A) albo ładowanie przez usb w kompie (mruga bądź świeci żółta dioda ładowania) to przy wyłączeniu go świeci sie nadal bądź mruga (to chyba normalne). Ale jest taki myk, że jak do teraz odepnę od kabla to mimo, że już nie jest ładowany dioda żółta nie zmienia swojego zachowania (cały czas mruga lub świeci). Gdy teraz wcisnę mu przycisk power to dioda żółta gaśnie, natomiast nie ma już możliwości go włączyć, zdycha.... Żeby go przywrócić do życia to skuteczną metodą jest podpięcie go pod zasilanie (usb w kompie lub ładowarka samochodowa), odczekać kilka minut i wcisnąć reset - pocket wtedy wstaje

nigdy wcześniej takiego problemu nie miałem, od jakiegoś czasu są właśnie te akcje z włączaniem po wyłączeniu.
Dodam że wydaje mi sie ze bateria jest jeszcze ok (bez problemu trzyma 3 - 4 godziny co mi wystarcza.
Aktualnie posiadam taki system (info z assat viewera)
Product Revision Level: 2.0
Rom date: 09/24/03
Rom revision: 4.00.06 ENG
OS Version: Windows CE 4.20
a w system info:
Version 4.20.1081 (Bulid 13100)
może ma ktoś jakiś pomysł jak na to zaradzić ??
pozdrawiam, i proszę o rade
ps. do moderatorów - założyłem drugi podobne temat w dziale HP/Compaq, ale liczę, że tutaj będzie więcej osób które będą pomogły rozwikła mój problem. Można usunąc mój temat z działu HP/Compaq