uszkodzony soft w VDA GPS / TOSHIBA G710

• 3 Odpowiedzi
  • 727 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

uszkodzony soft w VDA GPS / TOSHIBA G710
« dnia: Lipiec 12, 2008, 13:13:20 »
MAm poważny problem : poszukuję serwisu w Warszawie który zrestartowałby mi tego phona ponieważ podczas wgrywania programów telefon zresetowal się i od tego momentu nie przechodzi dalej poza ekran powitalny windows.
NIe wiem jaka kombinacja klawiszy i czy w ogóle jest mozliwośc bez ingerencji serwisowej zrobic hard reset. prosze pomóżcie!!!!!
Waldek   mój mail: waldek@os.pl  tel: 790028265

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
  • Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
Odp: uszkodzony soft w VDA GPS / TOSHIBA G710
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 13, 2008, 18:02:26 »
a nie ma nic w instrukcji obsługi ?
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 18, 2008, 09:10:16 »
No wlaśnie caly problem polega na tym , że nie ma w instrukcji żadnej informacji na ten temat , owszem jest metoda twardego resetu , ale robi się go z poziomu menu , a to jest problem bo sprzęt mi się nie wlącza... :)  Jedyne co udalo mi się odkryć , to że jeśli przytrzymasz przycisk aparatu a potem naciśniesz power to wyświetla się na ekranie : DOWNLOAD i nic nie można dalej zrobić . Podejrzewam że jest to jakieś narzędzie serwisowe....
Oczywiście z kolejnych ciekawostek które znalazlem na temat tego urządzenia :  Jest to nie tylko toshiba g710 ale przede wszystkim AMOI 6711 które w lekko zmutowanej wersji weszlo do ORANGE jako E610 , więc drodzy koledzy: jeżeli którś z was wie jak to rozwiązać , to będę bardzo wdzięczny za pomoc, chcialbym sie nacieszyć trochę tym urządzeniem .
Może jest jakis program diagnostyczny do tych urządzeń który wchodzi bezpośrednio do rom?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 18, 2008, 09:13:22 »
może poszukaj jakiegos przedstawicielstwa Toshiby w PL?
to u nas rzadki model choć jeden temat o nim już jest w dziale Toshiba z GSM