Gniazdo Jack

• 3 Odpowiedzi
  • 905 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gniazdo Jack
« dnia: Kwiecień 22, 2010, 22:39:58 »
Witam. Mamy dosyć spory problem z moim HTC 8125 (takie same bebechy jak w SPV m3000). Otóż podłączałęm słuchawki przez gniazdo mini jack i końcówka od przejściówki została w gnieździe, w zwiazku z czym sygnał dźwięku jest wysyłany cały czas na słuchawki, przez co nie można rozmawiać przez telefon bo nawet na włączonym zestawie głośnomówiącym sygnał cały czas leci na słuchawki. Tu się pojawia moje pytanie: czy można w jakiś sposób obejść w windowsie (wersja 5.1) to kierowanie sygnałem tak, żeby nawet całkowicie wyłączyć gniazdo jack? Ew. w jaki sposób mogę to rozwiązać? Z góry dziękuję za podpowiedzi.

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
Odp: Gniazdo Jack
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 22, 2010, 22:49:29 »
Witam. Mamy dosyć spory problem z moim HTC 8125 (takie same bebechy jak w SPV m3000). Otóż podłączałęm słuchawki przez gniazdo mini jack i końcówka od przejściówki została w gnieździe, w zwiazku z czym sygnał dźwięku jest wysyłany cały czas na słuchawki, przez co nie można rozmawiać przez telefon bo nawet na włączonym zestawie głośnomówiącym sygnał cały czas leci na słuchawki. Tu się pojawia moje pytanie: czy można w jakiś sposób obejść w windowsie (wersja 5.1) to kierowanie sygnałem tak, żeby nawet całkowicie wyłączyć gniazdo jack? Ew. w jaki sposób mogę to rozwiązać? Z góry dziękuję za podpowiedzi.
a nie moozesz wyjac tej wtyczki?ewentualnie rozbierz wiza i wtedy sprobuj wyjac.nie mam wiza wiec nie wiem czy gniazdo jest wlutowane w plyte czy tez nie ale jezeli miales do czynienia z elektronika to w najgorszym wypadku lutownica i jazda z tym...

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 22, 2010, 22:54:22 »
No właśnie ta przejściówka była dosyć dziwna i urwał sie sam łepek więc nie ma szans na wyjęcie go. Właśnie chyba trzeba by było wyjąc całe gniazdo czego raczej nie dam rady zrobić. Wolałbym już w sofcie sie pobawić żeby np. wyłączyć całkowicie to wejście. Ale dzięki serdeczme za podpowiedź.

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 24, 2010, 19:50:16 »
Właśnie chyba trzeba by było wyjąc całe gniazdo czego raczej nie dam rady zrobić.

Wolałbym już w sofcie sie pobawić żeby np. wyłączyć całkowicie to wejście.

1.Jak otworzysz PDA to masz szansę wypchnąć szpilką, wyjęcie gniazda nic nie da, jest z obu stron zabudowane.

2. Nie ma takiej opcji.