Gdzie można w Lublinie naprawić palmtopa?

• 7 Odpowiedzi
  • 1356 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 18, 2007, 22:52:56 »
Coś sie stało z moim palmtopem firmy Mio. Po włączeniu tylko miga żółta dioda. Chciałbym zanieśc do naprawy lecz niewiem gdzie w Lublinie zajmują sie takim czymś. prosze o podanie jakiegos dobrego serwisu. dzieki. pozdrawiam

*

Offline narqotic

• 1852
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 19, 2007, 10:16:48 »
W Lublinie jako takiego serwisu palmtopów raczej nie ma... Możesz sam go spróbować zdiagnozować (sprawdzić baterię podtrzymującą pamięć itp.) i jak coś wykryjesz to samemu wymienić to, co nie działa. Jeśli zepsuło się gniazdo synchronizacyjne to bez problemu można je w Lublinie wymienić po zakupie tego elementu np. na allegro.
A jaki model Mio posiadasz?

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 19, 2007, 15:52:08 »
Przedstawie jakie byly obiawy.
Po włączeniu palmtopa i podłączeniu pod zapalniczkę ładowarki samochodowej po upływie ok.30sek. wygasał ekran (tak jak by zanikał), włączyłem znowu i tak ze trzy razy aż wkońcu wogóle sie nie włączył.
Teraz miga żółta dioda, podrzuciłem znajomemu elektronikowi stwierdził tylko tyle , że prawdopodobnie procesor się przegrzewa od wyświetlacza czy jakoś tak. Powiedział żebym poszukal serwisu.
A chodzi o Palmtopa - Mio P550

*

Offline narqotic

• 1852
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 19, 2007, 16:22:05 »
Rozumiem że urządzenie już nie jest na gwarancji... Zgłoś się do adziosa, może on coś poradzi.

*

Offline dinek

• *
  • 56
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 19, 2007, 16:26:26 »
Ja chciałem w Lublinie wymienic baterię potrzymującą w moim wcześniejszym palmtopie (hp 4150), więc zaniosłem do do serwisu, który był wymieniony na stronie HP jako autoryzowany serwis zajmujący się naprawą palmtopów w Lublinie.
Panowie w serwisie stwierdzili, że nie mieli jeszcze takiego urządzenia(!), co mnie zdziwiło, bo to przecież niby autoryzowany serwis, ale powiedzieli że nie ma problemu i się tym zajmą.
Pomyślałem, niby serwis HP, to co może się stac. A jednak.......
Po jakichś 15 minutach wyszedł do mnie młody człowiek, oddał mi palmtopa i oznajmił że nie może otworzyc urządzenia a nie chce robic nic na siłę, żeby czegoś nie wyłamac. Na palmtopie widac było, jakby próbowali otworzyc go jakimś śroboktętem, albo nożem.
Skończyło się na tym, że baterię podtrzymującą wymienił mi w Warszawie kolega adzios, któreo z całą odpowiedzialnością mogę śmiało polecic.
A w Lublinie, przynajmniej w autoryzowanym serwisie HP - RESET-PC przy ulicy Ochotniczej 6 absolutnie NIE POLECAM zostawiac swoich palmtopów do naprawy.
Z tego co wiem, mój znajomy naprawiał gniazgo synchronizacyjne w swoim urządzeniu gdzieś na ulicy Kosmonautów w jakimś serwisie i był zadowolony, ale w tej chwili nie wiem dokładnie gdzie. Jak się dowiem, to dam znac.
Pozdrawiam.

Odp: Gdzie można w Lublinie naprawić palmtopa?
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 15, 2009, 18:31:57 »
Witam
Mam pytanie wiem, że stary temat ale właśnie mam to samo co kolega, co to może być??

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
  • Sprzęt: ZTE Blade G
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 26, 2009, 16:40:49 »
teraz sory za nekrofilię/odgrzewanie starego makaronu etc., ale czy coś się zmieniło co do serwisów PDA w Lublinie?? Powiedzmy, że nie koniecznie chcę aplmtopa wrazie awarii wysyłaś/wywozić daleko... :/
Wróciłem po latach!!! :D

*

Offline flywin

• **
  • 197
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 28, 2009, 15:18:13 »
w Lbn masz Autoryzowany Serwwis ( Punkt) wysyałaja do CRC
lub Serwisy Nie autoryzowane które znam...