Gdzie i czy warto naprawić Asus P750

• 4 Odpowiedzi
  • 1533 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gdzie i czy warto naprawić Asus P750
« dnia: Kwiecień 03, 2011, 23:26:10 »
No i w zasadzie takie mam pytanie do was gdzie w Krakowie lub Katowicach mógłbym naprawić swojego asusa P750 spadł mi po raz enty i muszę wymienić w nim obudowę i taśmę ekranu, niestety przerwała się.

Da się wymienić samą taśmę ekranu? Rozebrałem go i jest on dość mocno poklejony a taśma jest pod takim elementem z miedzi :/.

Mam możliwość kupić drugiego P750 za 300 zł w idealnym stanie więc generalnie chodzi mi o cenę tej naprawy mojego.

No i jeszcze jedno pytanie w zasadzie nie wiem gdzie je umieścić. Czy jeżeli wyświetlacz z Asusa jest tych samych rozmiarów co w eten M700 to będzie do niego pasował?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2011, 23:32:12 wysłana przez goldi_max »

*

Offline kwaku85

• *
  • 92
  • Reperatorium serwis Apple HTC Kraków
    • Profesjonalny serwis GSM w Krakowie
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: Gdzie i czy warto naprawić Asus P750
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 04, 2011, 14:42:11 »
Raczej mało prawdopodobne żeby te LCD były takie same, a co do Twojego urządzenia- jeśli masz możliwość kupić za 300zł taki sam w idealnym stanie to nie kombinuj, tylko kupuj. Obudowa z wymianą wyświetlacza kosztować Cię będzie niewiele mniej a kłopotów z tym sporo. A tak będziesz miał swojego na części w razie czego.
Pozdrawiam

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 04, 2011, 14:50:17 »
Czy jeżeli wyświetlacz z Asusa jest tych samych rozmiarów co w eten M700 to będzie do niego pasował?
na 100% nie

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 05, 2011, 17:37:35 »
dzięki wielkie za odpowiedzi co do ekranu to ekran jest cały ma tylko przerwaną taśmę no i obudowa, na razie nie znalazłem żadnego serwisu w KRK który by mi się tym zajął.

Pytanie jest jeszcze moje takie gdzie można sprzedać uszkodzone smartphony tylko allegro? i ile za takiego trupa można wziąć ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2011, 17:42:28 wysłana przez goldi_max »

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 05, 2011, 18:11:16 »
to ekran jest cały ma tylko przerwaną taśmę no i obudowa,

Świetny żart.

Urwana taśma oznacza wymianę całego ekranu, nikt nie będzie się bawił w jej wymianę, ponieważ:
a) jest praktycznie niewykonalne
b) cena sprzętu serwisowego i koszt pracy takiego serwisu przewyższają wartość części.

Co do sprzedaży to Allegro jest najszybsze.
Chyba że ktoś go weźmie w dziale Sprzedam na częsci.

Swoją drogą znajomy kiedyś miał uszkodzonego P750, możliwe że z dwóch powstałby jeden.

Ceny  uszkodzonych starych PDA są niskie. Skoro sprawnego możesz mieć za 300zł to uszkodzony może za 50zł pójdzie.