MDA Compact III psuje karty?

• 1 Odpowiedzi
  • 482 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Gotycki_Zdun

• 17
  • Sprzęt: HTC Diamond, Eten X500
« dnia: Luty 20, 2007, 15:12:45 »
Jestem tu nowy i pragnę się grzecznie przywitać. Od razu walnę pytaniem. Niedawno kupiłem MDA Compact III i doposażyłem to urządzenie w kartę micro SD 512 KingSton'a. Po kilku dniach użytkowania zaczęły mi znikać dane z karty, katalogi samoistnie zmienił nazwy (na jakieś dziwne kwadraciki i krzaczki). Postanowiłem wykasować dane jednak bezskutecznie. Nie mogłem sformatować karty ani w MDA, ani w Motoroli ani też w komputerach (próbowałem w dwóch). pomyślałem pal ją sześć i kupiłem nową. Tym razem 1 Gb również KS'a. Ku memu zaskoczeniu sytuacja się powtórzyła już na drugi dzień. Oddałem MDA do serwisu i zarządałem naprawy. Jednak usłyszałem od serwisanta, że to nie wina urządzenia a lipnej serii kart. Czy ktoś z szanownych forumowiczy spotkał się już z czymś takim? Jaka może być przyczyna?

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 20, 2007, 16:06:58 »
Jest to problem opisywany na XDA-developers. Przyczyna jest jak na razie nieznana, choc sugeruje sie zle przyleganie karty do stykow.

Nie sadze aby serwis pomogl.  Ja mam 2GB SanDisk i odpukac na razie zadnych problemow (6 miesiecy)