Ekran dotykowy hw6915 małe pytanko...

• 7 Odpowiedzi
  • 721 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ekran dotykowy hw6915 małe pytanko...
« dnia: Styczeń 17, 2008, 19:31:11 »
Mam Hp hw6915 w którym nie działał ekran dotykowy. Odlutowałem taśmę digitalizera od taśmy wyświetlacza i sprawdziłem przejścia które są ok co upewniło mnie w tym że taśma LCD jest sprawna. Teraz co do digitalizera czy jest możliwość sprawdzenia go jakoś czy tylko i wyłącznie wymiana ?? Sprawa ma sie tak ze jak jest odlutowany i dajmy na to przyłoże tą taśme do padów coś ponaciskam na nim a później tasiemkę odsunę to wtedy na ekranie kalibrującym krzyżyk się przesunie czyli coś reaguje. Jak myślicie wymiana digitalizera pomoże albo to innego typu uszkodzenie??

*

Offline pajeros

• 251
Odp: Ekran dotykowy hw6915 małe pytanko...
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 31, 2008, 00:46:29 »
Witaj!
Nie za bardzo rozumiem Twój opis, jednak powinieneś wiedzieć że ekran dotykowy, mimo reakcji na dotyk może go odczytywać nieprawidłowo.
W takim wypadku nie skalibrujesz ekranu.
Wymiana digitizera pomoże na pewno.
Mam takie panele, więc jeśli tylko chcesz za 150PLN możesz mieć nowy panel dotykowy.
Pozdro
Five Star Service
Serwis pogwarancyjny i sprzedaż PDA, PNA, GPS, Iphone.

*

Offline adzios

• 1214
  • PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych.
    • Naprawa urządzeń mobilnych
  • Sprzęt: Lutownice IR BGA, Weller, Ersa, HotAir'y i inne cuda do napraw.
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 31, 2008, 01:16:18 »
Mam Hp hw6915 w którym nie działał ekran dotykowy. Odlutowałem taśmę digitalizera od taśmy wyświetlacza i sprawdziłem przejścia które są ok co upewniło mnie w tym że taśma LCD jest sprawna. Teraz co do digitalizera czy jest możliwość sprawdzenia go jakoś czy tylko i wyłącznie wymiana ?? Sprawa ma sie tak ze jak jest odlutowany i dajmy na to przyłoże tą taśme do padów coś ponaciskam na nim a później tasiemkę odsunę to wtedy na ekranie kalibrującym krzyżyk się przesunie czyli coś reaguje. Jak myślicie wymiana digitalizera pomoże albo to innego typu uszkodzenie??
panel nadaje sie  tylko do wymiany, u mnie też dostaniesz takie panele nowe i używane ;) http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=89550.0
PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2008, 15:11:15 »
Kupiłem panel dotykowy i wymieniłem w moim ipaq niestety dotyk w dalszym ciągu nie działa:( Nie wiem co robić. Telefonik bardzo mi się podoba ale brak reakcji na dotyk strasznie utrudnia użytkowanie tego telefonu. Czy ktoś jest w stanie mi pomoc? Skoro to nie ten panel a taśma z LCD jest sprawna bo ma przejścia to gdzie jest ten problem? Wygrzałem nawet płytę główną HA ale niestety to nic nie dało:( Jestem w kropce i nie wiem co robić:(

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 19, 2008, 15:14:48 »
Zakup oryginalny panel dotykowy ( patrz Pajeros)
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 19, 2008, 15:36:29 »
Kupię drugi i się okaże że znowu nie działa i może być tak że będę dokładał do tego telefonu do śmierci. Stary ekran miał tak że raz działał raz nie. Później zamilkł całkowicie. Ten nowy po wymianie nie reaguje nic więć przypuszczam że to nie wina panelu lecz jakieś uszkodzenie na płycie telefonu. Może wyślę go komuś kto ma serwis i mi sprawdzi czy wina leży po stronie panelu? Jeżeli nie to wtedy zaoszczędzę kase a jeżeli będzie to panel to za jedną wysyłką od razu dam go w tym serwisie zrobić? Jaka by była cena wymiany tego panelu? Czekam na propozycje:)

Halo ludziska który serwis był by w stanie wysyłkowo naprawić mojego HP i w razie gdyby naprawa była bardzo droga nie naprawiał tylko pobrał koszty za zdiagnozowanie uszkodzenia ?? Nie dysponuje zbyt dużymi funduszami więc nie mogę sobie pozwolić na zbyt drogą naprawę a już straciłem trochę grosza na tym digitizerze który jak widać był kupiony niepotrzebnie;/
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2008, 11:20:21 wysłana przez prezes2bt »

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 22, 2009, 23:26:52 »
Jestem w podobnej sytuacji. Tylko ja dałem za dotyk 50 zł  :wink:

Na 100% wina leży po stronie płyty!

Czy może udało się tobie naprawić już dotyk? Polecasz jakiś serwis  :?:

Pozdr.  :banan:

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 23, 2009, 08:35:21 »
spójrz na datę poprzedniego postu...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...