Dotyk, dotyk i jeszcze raz dotyk

• 4 Odpowiedzi
  • 1277 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dotyk, dotyk i jeszcze raz dotyk
« dnia: Kwiecień 18, 2011, 09:55:48 »
Witam,
Jestem a raczej byłem szczęśliwym posiadaczem Blackstone. Telefon posiadam od 2 lat. Dokładnie rok temu padł mi pierwszy raz dotyk - posłałem na gwarancję, uwineli się w tydzień (wymienili ekran) i byłem na powrót zadowolony. Niestety pół roku temu sytuacja się powtórzyła i znowu ta sama procedura - lekko się zirytowałem bo nowy ekran wytrzymał tylko pół roku. No ale stwierdziłem, że może jakiś trefny egzemplarz wstawili wcześniej.
Niestety z końcem marca skończyła mi się gwarancja a teraz po raz trzeci padł mi dotyk :(

Co mogę w takim przypadku zrobić?
Odsyłać na gwarancji - chyba nie ma szans skoro minęła?
Reklamować wcześniejszą naprawę - minęło pół roku?
Czy po prostu dać do odpłatnej naprawy gdyż i tak z serwisem nie mam szans?
A może jestem w stanie sam wymienić dotyk?

Proszę o rady.

*

Offline kwaku85

• *
  • 92
  • Reperatorium serwis Apple HTC Kraków
    • Profesjonalny serwis GSM w Krakowie
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: Dotyk, dotyk i jeszcze raz dotyk
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 19, 2011, 01:19:26 »
Blackstone to jeden z bardziej wrednych telefonów do wymiany dotyku, strasznie cienki i delikatny LCD jest tam zamontowany z mocnym klejem. Nie bierz się za to sam. Co do gwarancji- musiałbyś się dowiedzieć jaki jest okres przyznawanej gwarancji na wymienione elementy, ogólnie jest to od 3-6mc, ale nie wiem jak w serwisie autoryzowanym.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 19, 2011, 09:31:23 »
Już po sprawdzałem. Na gwarancję nie ma szans - już minęła i koniec. Z gwarancją na części zamienne jest inny problem - wg. htc jej nie ma. Po prostu jest gwarancja na urządzenie i gdy mija to po gwarancji - tak przynajmniej twierdzą.
Za samodzielną wymianę też się nie zabrałem bo poczytałem o tym, że łatwo uszkodzić ekran - oddałem do lokalnego serwisu gsm i wymienią mi za 110zł.
Cóż - pozostaje mi tylko sprzedać ten telefon skoro ekran trzyma max 6 miesięcy.

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 19, 2011, 18:27:15 »
a jest coś takiego że gwarancja przedłuża się o czas jaki telefon spędził w serwisie? bo coś takiego kojarzę, może akurat by się jeszcze załapał?
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline Mitny

• 31
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 20, 2011, 09:38:17 »
Tego nie wiem. Mi powiedziano, że jak kończy się gwarancja to koniec.
Być może gdyby czas naprawy był dłuższy niż dwa tygodnie to można by się kłócić - w innych przypadkach to wątpię.