Czyszczenie wyświetlacza w HTC Hero

• 8 Odpowiedzi
  • 1252 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Paniki

• 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
Czyszczenie wyświetlacza w HTC Hero
« dnia: Kwiecień 02, 2011, 09:31:29 »
Mam trochę kurzu czy czegoś tam w rogu wyświetlacza, które na białym tle trochę denerwują. Zastanawiam się czy się podjąć czyszczenia. Po nie udanym rozebraniu i złożeniu Diamonda (MDA Compakt) IV mam urazu bo straciłem na tym jakieś 300zł. Wszyscy mówią, że różni się od Diamonda jedną śrubką, ja powiem, że w ogóle inna jest obudowa i inaczej się ją rozbiera, zupełnie. Teraz mam nie brandowanego Hero, wyświetlacz nie jest klejony z dotykiem a na YT jest dużo filmów z rozebraniem. Rozbierać czy nie?  :O~ :E
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: Czyszczenie wyświetlacza w HTC Hero
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 02, 2011, 18:31:32 »
Z Twoim szczesciem, nie rozbieraj.

*

Offline Paniki

• 337
    • Audio SPA
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 02, 2011, 22:43:06 »
Haha, już po. Kurzu nie ma już, ale zostały smugi po spirytusie, a najbardziej przeszkadzały mi te wszystkie paprochy z chusteczek czy patyczków higienicznych. Przydało by się czymś wyczyścić to co nie zostawia smug, ani nie pyli się ;)
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >

*

Offline Piotrekk992

• **
  • 170
  • Nigdy nie rezygnuj z marzeń
  • Sprzęt: RAZR, HD2, 3G 8GB, 6650f
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 02, 2011, 22:59:53 »
do tego najlepsza będzie ściereczka z mikrofibry, taka jak m.in. do przecierania okularów (sam stosuję do optyki aparatu)

*

Offline Paniki

• 337
    • Audio SPA
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 02, 2011, 23:47:09 »
Hmm w sumie mam coś co było dodawane do folii poliwęglanowej :D

*

Offline Piotrekk992

• **
  • 170
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 03, 2011, 07:54:20 »
w takim razie jeżeli w dotyku nie wydaje się być tandetną możesz nią przetrzeć wyświetlacz :) gdy się jednak do niej nie przekonasz to pójdź do optycznego, zwykle taka ściereczka do okularów kosztuje 3zł więc imo groszowe sprawy a w przyszłości też się przyda :)

*

Offline Paniki

• 337
    • Audio SPA
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 03, 2011, 09:15:32 »
Na sucho? A co powiesz na jakiś kurz czy coś lecący z powietrza? :d Do łazienki się przejdę?

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 03, 2011, 09:43:13 »
Wlasnie czyszczenie kurzu 'na mokro' bylo bledem.

*

Offline Piotrekk992

• **
  • 170
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 03, 2011, 11:05:43 »
@Paniki, tak, na sucho. Gdyby nie było to sprawdzone nie miałoby sensu :) Po wodzie czy nawet spirytusie zostają smugi, przez co wszystko traci sens. Co do pyłków z powietrza, to w ostateczności możesz i w łazience zrobić, tylko rób to przy dobrym oświetleniu i żeby za wilgotno w niej nie było. Generalnie jak będziesz miał już czysty wyświetlacz a spadną jakieś pyłki na niego to domowym sposobem nie będzie "chuchanie" oddechem aby je zdmuchnąć (bo para wodna tu jeszcze przeszkodzi) ale choćby włączenie na te 5sek suszarki do włosów nawet na tryb zimny (zakładam, że nie masz w domu sprężonego powietrza dlatego to piszę) pozwoli na wypędzenie pyłków z wyświetlacza :D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2011, 11:07:54 wysłana przez Piotrekk992 »