N560 - rozbity wyswietlacz - pytanie

• 6 Odpowiedzi
  • 763 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
N560 - rozbity wyswietlacz - pytanie
« dnia: Lipiec 29, 2007, 16:17:44 »
Witam.

Pare dni temu na urlopie opuscilo mnie chwilowo szczescie na sekunde i to wystarczylo,
zebym rozbil ekran w moim N560 ;-/ Zrobila sie pajeczynka na ekranie, a caly wyswietlacz
swieci tylko na bialo, jednoczesnie pojawily sie jbure plamy na zlamaniach. Sam palmtop wydaje sie
pracowac prawidlowo  - dziala ladowanie, moge sie na niego dostac z pc po activesync,
rowniez dzialaja programy podpiete pod klawisze sprzetowe (np. ten od wygaszenia
podswietlenia klawiatury), wiec windows starurtuje i sie nie wykrzacza. Zadzwonilem do
serwisu FS [lekka droga przez meke] i ustalilem cene - zakladajac, ze wymianie podlega tylko sam
wyswietlacz - 156 euro + 165 zl za wymiane. Troche kasy wiec brak szczescia kosztuje.
W zwiazku z tym mam pytanie - czy moze ktos rowniez wymienial wyswietlacz w N560 i moglby rzucic garsc cennych informacji ? Chcac uniknac dodatkowych kosztow [np. marzy FS czy tez zdzierskiej oplaty za robocizne]
moglbym zaryzykowac i kupic sam wyswietlacz, ale nie jestem w stanie znalezc zadnego sklepu, gdzie moglbym
go kupic.
Prosze wiec o jakies wskazowki, moze ktos ma jakies doswiadczenie w tej sprawie, moze ktos w ogole rozkrecal
palmtopa ?

Pozdrowienia
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
Odp: N560 - rozbity wyswietlacz - pytanie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2007, 20:31:36 »
Czesc...
Ja co prawda wyswietlacza nie wymienialem, ale zrobilem sobie mala dziurke w panelu dotykowym. Dziurka srednicy 1mm zrobiona iskierka, ktora odpadla od papierosa...Poczatkowo tez chcialem wymiec, ale serwis FS ostudzil moje zapedy...wiec zaczalem szukac i chyba poprzez Google, albo na Allegro znalzalem kilka firm, ktore maja ceny duzo nizsze. Pamietam, ze rozwazalem dwie firmy, jedna gdzies z Dolnego Slaska, druga z Warszawy, ale obie chcialy, zeby im wyslac albo przywiezc Looxa. Poniewaz moje uszkodzenie jest malenkie i da sie pracowac, wiec temat olalem, ale skoro Ty musisz wymienic to sprobuj moja droga a cos znajdziesz.
Jak juz bedziesz <naprawiony> to podziel sie doswiadczeniem.
Pozdrawiam.

*

Offline xaltuton

• 396
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2007, 21:00:35 »
Czesc...
Ja co prawda wyswietlacza nie wymienialem, ale zrobilem sobie mala dziurke w panelu dotykowym. Dziurka srednicy 1mm zrobiona iskierka, ktora odpadla od papierosa...Poczatkowo tez chcialem wymiec, ale serwis FS ostudzil moje zapedy...wiec zaczalem szukac i chyba poprzez Google, albo na Allegro znalzalem kilka firm, ktore maja ceny duzo nizsze. Pamietam, ze rozwazalem dwie firmy, jedna gdzies z Dolnego Slaska, druga z Warszawy, ale obie chcialy, zeby im wyslac albo przywiezc Looxa. Poniewaz moje uszkodzenie jest malenkie i da sie pracowac, wiec temat olalem, ale skoro Ty musisz wymienic to sprobuj moja droga a cos znajdziesz.
Jak juz bedziesz <naprawiony> to podziel sie doswiadczeniem.
Pozdrawiam.

Dzieki za zainteresowanie, domyslam sie, ze nie pamietasz nazw firm ? Postaram sie jeszcze pogrzebac na sieci, moze tez na nie trafie.
Co do samego uszkodzenia to o ile zrozumialem googlujac rozwiazania konstrukcyjne wyswietlaczy PDA, to digitizer tez mam chyba uszkodzony, poniewaz po uderzeniu w ekran rysikiem, nie wzbudza sie podswietlenie ekranu [wzbudza sie tylko przy nacisnieciu jakiegos klawisza sprzetowego]. A to znowu podnosi mi koszt naprawy :/

Pozdrowienia

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 29, 2007, 22:11:40 »
kolega adzios z tego forum ma serwis i on powinien ci to naprawic

*

Offline xaltuton

• 396
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2007, 18:06:40 »
Juz sie z nim skontaktowalem. PDA tez juz wyslane. Dzieki za info.

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 30, 2007, 21:58:08 »
a moze podasz koszt tej naprawy bo ciekaw jestem ile ci to wyniesi :grin:

*

Offline xaltuton

• 396
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 06, 2007, 16:29:29 »
Na razie jest pewne przesuniecie w czasie. Jak sie wszystko skonczy, napisze.