czy mozna zmienic imei telefonu?

• 5 Odpowiedzi
  • 1333 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kiosho

• **
  • 240
  • Sprzęt: HTC TOUCH DUAL
czy mozna zmienic imei telefonu?
« dnia: Listopad 04, 2008, 11:39:07 »
Witam chcialbym sie dowiedziec jakie sa mozliwosci zmiany imei'a telefonu htc wizarda, skradziono mi taki telefon zastanawiam sie jak to wyglada od strony technicznej czy sa duze trudnosci i jakie sa koszty takiej operacji
dzieki adam

*

Offline mariuszgsm

• 463
  • Sprzęt: x7500
Odp: czy mozna zmienic imei telefonu?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 04, 2008, 12:29:57 »
Tak , technicznie jest taka możliwość, jednak nielegalne w Polsce!
 Ale skoro Ci skradli , proponuje zamieścić informacje w dziale "Skradzione" i poinformować operatora o tym fakcje celem zablokowania urządzenia ( ale myślę że to juz zrobiłeś) pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2008, 12:34:31 wysłana przez mariuszgsm »

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2008, 21:52:06 »
nie ma to sensu gdyz zmiana u operatora i tak widziany jest imei ten ktory ma telefon...a nie ten zmieniony
sprawdzone

*

Offline mariuszgsm

• 463
  • Sprzęt: x7500
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 04, 2008, 22:31:10 »
Istnieje mozliwość zmiany nr IMEM "zewnętrznego " - tego idocznego po wybraniu *#06# ajk i tego widoczngo dla BTS ( dla operatora ) ale jak wspomnialem jest to nielegalne , tak jak przebijanie nr VIN w samochodzie. Myśle że na ty temat powinien być zakonczony. ;)

*

Offline kiosho

• **
  • 240
  • Sprzęt: HTC TOUCH DUAL
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 11, 2008, 14:07:16 »
Tak , technicznie jest taka możliwość, jednak nielegalne w Polsce!
 Ale skoro Ci skradli , proponuje zamieścić informacje w dziale "Skradzione" i poinformować operatora o tym fakcje celem zablokowania urządzenia ( ale myślę że to juz zrobiłeś) pozdrawiam
No nie zupelnie , nie poinformowalem i nie zablokowalem urzadzenia poniewaz mam nadzieje ze jeszcze policja nasza kochana go odnajdzie , a oni moga go szukac tylko jak urz. bedzie widoczne,
Swoja droga wiecie jak policja szuka-namierza telefony, czy robia to sami, czy maja takie mozliwosci techniczne przeciez musieli by korzystac z calej infrastruktury gsm, do tego wszystkich operatorow no i w konsekwencji wszyscy szystko by wiedzieli, czy defakto robi to operator na zlecenie policji i ma ich powiadomic? Oczywiscie na policji niczego sie nie dowiesz wszystko tajne.

*

Offline DawiX

• 1528
  • yyyyy DawiX jestem XD
  • Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 11, 2008, 15:02:17 »
Raczej wcale ich nie szukają...
Jak się znajdzie przez przypadek to jest fajnie :)
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.