HP ipaq 3630 po majsterkowaniu ekran dotykowy nie reaguje

• 2 Odpowiedzi
  • 745 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 27, 2006, 12:17:21 »
Witam,
W swoim ipaq miałem problem z wyświetlaczem (hard reset nie pomagał) postanowiłem poprawić taśmę łączącą ekran z płytą główną po tej operacji   ekran wyświetla obraz poprawnie, podświetlanie działa ale palm nie reaguje na dotyk.
Wydaje mi się, że została uszkodzona druga taśma (ta mniejsza) łącząca ekran z płytą. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę, ale czy ta mniejsza taśma jest od warstwy dotykowej wyświetlacza.
Czy ktoś może mi pomóc w naprawie tego urządzenia. Mieszkam w Poznaniu palm jest mi potrzebny do pracy.

Może ktoś ma taki ekran na zbyciu lub ma jakieś antidotum na rozwiązanie tego problemu. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki bądź skierowanie mnie do osoby która będzie mogła naprawić urządzenie. Najlepiej w Poznaniu lub okolicy.

Pozdrawiam
Dawid
gg 618308
dawidos@epf.pl

*

Offline adzios

• 1214
  • PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych.
    • Naprawa urządzeń mobilnych
  • Sprzęt: Lutownice IR BGA, Weller, Ersa, HotAir'y i inne cuda do napraw.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 30, 2006, 02:08:56 »
jak coś to mam takie panele dotykowe.. ale on sam z siebien ie mogl przestać działać...
PDAserwis - Naprawa urządzeń mobilnych

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 27, 2006, 23:01:01 »
Cytat: "adzios"
jak coś to mam takie panele dotykowe.. ale on sam z siebien ie mogl przestać działać...

adzios ja mam do Ciebie inne pytanie, ostatnio kupiłem Ipaq tylko ze 3660, posiada on wytarcia na ekranie (nie wiem czy na szybce, czy to jest odrazu ekran dotykowy) czy da się to jakoś odratować ?
Czy użycie takiej pasty polerskiej do ekranów pomoże ?
Czy może nic sie nie da zrobić i trzeba już wymieniać ekran (szybkę) ?
Jeśli konieczna wymiana to ile to może kosztować ?