cos sie zepsuło

• 15 Odpowiedzi
  • 1417 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

cos sie zepsuło
« dnia: Lipiec 13, 2006, 21:25:19 »
kasowałem sobie rzeczy  bo chciałem zeobic twardego resete(mam windowsa w pamieci)
przy kasowaniu, nagle zgasł i teraz na  pustym ekarnie jest tylko napis serial. co zrobic????
 najlepiej kontakt lenorek@go2.pl
dzieki.

*

lucass

cos sie zepsuło
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 13, 2006, 21:26:51 »
najlepiej słowo zjeb.XXX zastapic zepsuło ..... i po co kasowałes rzeczy przed hard resetem...przeciez on i tak wszystko usunie ? własnie teraz zrob hard reset i nastepnym razem nie kasuj jak popadnie :D

*

silentjob

cos sie zepsuło
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 13, 2006, 21:28:05 »
Wyrażaj się.... Tytuł poprawiłem...

cos sie zepsuło
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 13, 2006, 21:37:20 »
sorki sorki.
Zrobiłem harda tzn. trzymam reset i właczenie i cały czas tylko swieci sie serial i v 2.07 :(:(

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
cos sie zepsuło
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 13, 2006, 21:38:54 »
lenorek

może napisz jaki masz model Pocketa...

cos sie zepsuło
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 13, 2006, 21:39:56 »
spv m2000

jak wkładam pod stacje dokujaca zamiast słowa serial  wyswietla sie USB

cos sie zepsuło
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 13, 2006, 22:12:16 »
HELP :(:(:(

cos sie zepsuło
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 14, 2006, 10:47:10 »
Dziwne bo jak robiłęm hard reset to winows był tak jakby wgrany w mojego pda i sie instalował od nowa jako czysty windows,teraz nie ma go wcale:(
Prosze o pomoc, odezwijcie sie.
moze ktos ma windowsa do mda3 bo to to samo co moje spv.W necie widze tylko do mda 2.
i jeszcze raz przepraszam za tamten tytuł.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
cos sie zepsuło
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 14, 2006, 13:05:27 »
lenorek
nie znam twojego modelu ale wygląda na to że uruchomiłeś bootloadera czyli  twój pocket jest teraz przygotowany do wgrania nowego ROMu
czasami wyjęcie baterii na dłuższy czas (kilka-kilkanaście godzin) pomaga wyjść z tego trybu

cos sie zepsuło
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 14, 2006, 17:24:48 »
kolega mi przesłał taki program do romu ale wyskakuje mi ciagle komunikat error 150:Rom upgrade utilty error.

Co mam zrobic???

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
cos sie zepsuło
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 14, 2006, 17:41:14 »
@Lenorek Nie uruchomileś HR ( Hard Resetu) lecz wprowadziłeś swojego PDA w tryb Bootloader'a
Gdzie znalazłeś instrukcję mówiącą jak to robić? bo nie jest to takie łatwe do znalezienia , sądzę iż podał Ci ją jakiś znawca .
Tak naprawdę najlepszym rozwiązaniem aby wyjść z tego trybu byłoby wgranie romu, niestety nie podaleś dokładnie modelu, źródła nabycia i sieci z której pochodzi, możesz ewentualnie poszujkać na stronie sieci z której pochodzi tzw shiped upgrade, wgrać je i tyle.
potrzebna zgoda

cos sie zepsuło
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 14, 2006, 18:37:18 »
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=BA_FAQ_Bootloader_mode

link do tej instrukcji.

a taki program do romu dostałem     MaUpgradeUt_noID.exe

nie znam sie za dobrze, chciałbym to jakos zrobic bo dzis  wyjeżdzam.

*

Offline Waldzio

• 919
  • Sprzęt: HTC Magician, Artemis, Dream, Vision
cos sie zepsuło
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 15, 2006, 18:19:50 »
Cytat: "lenorek"
Dziwne bo jak robiłęm hard reset to winows był tak jakby wgrany w mojego pda i sie instalował od nowa jako czysty windows,teraz nie ma go wcale:(
Prosze o pomoc, odezwijcie sie.
moze ktos ma windowsa do mda3 bo to to samo co moje spv.W necie widze tylko do mda 2.
i jeszcze raz przepraszam za tamten tytuł.

Tak, Windows jest w pamienci, ale musisz sie zdecydowac, czy robisz Hard Reset i "wgrywasz tego windowsa co jest wpamienici" czy wgrywasz calkiem innego z poza pamienci PDA...

Bo kiedys jak robiles Hard Reset, to robiles go napewno inaczej niz teraz, bo teraz wprowadziles PDA w tryb "wgrywania Windowsa z poza Pamienci - dzienki temu mozesz wgrac nowszego"

cos sie zepsuło
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 27, 2006, 22:45:12 »
ok juz nagrałem nowego windowsa  jakis 2003 CE       to powiedz mi teraz jak bym chcial kiedys nagrac innego fajniejszego windowsa to musze go wprowadzic w ten stan kasowania po przez trzymasnie power reset i parat tak?? tak ??
moze polecicie mi dobrego windowsa jakiegos???

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
cos sie zepsuło
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 28, 2006, 19:24:37 »
Zależy jakiego windowsa chcesz - do tego MDA możesz również wgrać WM5.0 oraz spolszczenie do tego. Co prawda trochę się zamuli - ale za to jaki szpan :D
Wszystko znajdziesz na PDACLUBIE - masz w przyklejonych wątkach/DL  - szukaj do MDA III,Qtek9090  lub po kodowej nazwie BlueAngel.Masz również olbrzymi wybór ROM-ów na XDA Developers oraz stronie Buzz'a.
Pamietaj że nazwa SPVm2000 to nazwa nadana przez ORANGEutanowców , bo sprzęt ten kazdy operator nazywał po swojemu a każdy operator miał inną dla niego nazwę - nawet Simens pokusil się o firmowanie go - było ich sprzedanych w Europie ponad milion .
potrzebna zgoda

cos sie zepsuło
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 06, 2006, 16:20:24 »
jas_pik  czy mozesz mi dac gg do siebie bo  chciałbym sie Ciebie o cos poradzic??