Brak zasięgu w kaiserce po próbie "poprawy" ;/

• 2 Odpowiedzi
  • 813 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brak zasięgu w kaiserce po próbie "poprawy" ;/
« dnia: Listopad 27, 2011, 12:49:42 »
Witam
Przeglądając filmiki trafiłem na instrukcje zwiększania zasięgu. http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/jak-zwiekszyc-zasieg-komorki zainspirowany filmikiem. Zirytowany buczącymi głośnikami przez ciągle szukanie sieci telefonu. Wyciągnąłem drut z szuflady i wsadziłem do gniazda. (Nawet nie przeczytałem komentarzy pod filmem... Zasięg rzeczywiście skoczył z jednej kreski na full, jednakże po wyjęciu tego gówna okazało się, że zasięgu nie mam już wcale. I nie tylko na karcie play która miała słaby, ale i na orange gdzie miałem full. Rozebrałem Tą cześć z anteną i głośnikiem, żeby zobaczyć czy czegoś tym drutem nie przerwałem, wszystko wygląda dobrze. Przeczyściłem styki ale to nie pomogło. Jako, że w zeszłym tygodniu potłukłem ekran w drugim telefonie, a więcej już ich nie mam. Wsadziłem drut z powrotem, do gniazda tak, żeby nie wypadał, poprowadziłem w "korytku" rysika, zaginając go kilkukrotnie tak żeby się zmieścił, nie chciałem ciąć, bo mógłby stracić zasięg, a nie tak łatwo wsadzić to żeby nie wypadało. No i teraz mi coś tam łapie, ale wydaje się, że jest gorzej niż przed tymi nieszczęsnymi operacjami.

Teraz pytania:
Co zepsułem?
Gdzie to naprawią? (Warszawa/NDM)
Za ile?
Może sam to naprawie, tylko jaką cześć kupić?

Proszę o pomoc, moja głupota nie zna granic ;/
Z góry wielkie dzięki.

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: Brak zasięgu w kaiserce po próbie "poprawy" ;/
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2011, 20:03:33 »

Odp: Brak zasięgu w kaiserce po próbie "poprawy" ;/
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 27, 2011, 20:58:54 »
To taki dość odważny sposób, ale chyba nie mam nic do stracenia...

Edit: No niestety nie widzę różnicy, ale może źle robię, mam przebić płytę główną? o_O bo już dobiłem chyba max ale dalej to samo. Jak trzeba to spróbuje przebic się przez płytę ;P Całe szczęście, że z drutem chociaż ten zasięg łapie...
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2011, 22:19:44 wysłana przez lukasz.8 »