Biały ekranik - HTC Tytn.

• 25 Odpowiedzi
  • 5420 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Biały ekranik - HTC Tytn.
« dnia: Maj 13, 2009, 22:00:27 »
Od kilku dni zdarza mi sie ze ekranik przy probie jego wlaczenia, zamiast wyswietlac tapete, swieci calkowicie na bialo. Wystarczylo wylaczyc i wlaczyc ekranik jeszcze raz. Lecz przed wczoraj zamarzl calkowicie. Pokazuje sie ciagle bialy ekran i nic nie pomaga. Ekran dotykowy wciaz reaguje na dotykale nic nie pokazuje. Restarty HRy SRy. Co moge zrobic ? Czy to wyna stykow czy musze wymienic caly ekranik ? A jezeli tak to ile moze mnie to kosztowac ( pieniedzy i czasu ) oraz gdzie w warszawie moge znalesc serwis HTC?

*

Offline IronWolf

• 893
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad mini
Odp: Biały ekranik - HTC Tytn.
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 13, 2009, 22:09:43 »
Możliwe że masz zainstalowane dodatki do ekranu today na karcie pamięci, dostęp do karty jest wolniejszy niż do pamięci w telefonie oraz z tego co czytałem karta jest czasem odcinana od zasilania w trakcie spoczynku pda. W takim wypadku polecam zainstalować takie wtyczki w pamięci telefonu.

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 14, 2009, 07:41:48 »
Zrozumiałem, że autor robił Soft i Hard Reset - zatem wtyczki do todaya nie mają znaczenia  :-?

To raczej standardowa usterka Hermesa - uszkodzona lub niełącząca taśma wyświetlacz-płyta główna. Trzeba rozebrać sprzęt, obejrzeć, docisnąć, ewentualnie wymienić tą taśmę/cały ekran...
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2009, 07:43:52 wysłana przez open »

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 15, 2009, 20:50:14 »
jakby co to mam tasme do hermesa:)
jednak ja bym podejrzewal czestsza usterke hermesa a wiec uszkodzona plytke przednich klawiszy.
jej uszkodzenia objawia sie wlasnie bialym obrazem, czesto ludzie wymieniaja tasmy, wyswietlacze a wina lezy po stronie tej malej plytki

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 17, 2009, 01:48:19 »
jakby co to mam tasme do hermesa:)
jednak ja bym podejrzewal czestsza usterke hermesa a wiec uszkodzona plytke przednich klawiszy.
jej uszkodzenia objawia sie wlasnie bialym obrazem, czesto ludzie wymieniaja tasmy, wyswietlacze a wina lezy po stronie tej malej plytki

Chyba wlasnie o to chodzi, poniewaz nie dziala mi polowa klawiszy przedniego panelu. nie przeszkadzalo mi to bo i tak ich nie uzywam. Orientuje sie ktos moze ile wyniesie koszt wymiany tej plytki ? Co by serwis sie zbytnio na mnie nie wzbogacil ;).

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 17, 2009, 09:27:10 »
nie orientuje sie w serwisach ale ja takie plytki sprzedawalem po 50zł i powiem szczerze ze szybko szly dlatego ze bardzo ciezko jest dostac ten element,a bardzo czesto ulega awarii

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 17, 2009, 18:29:28 »
A dalo by rade samemu to wymienic, czy musze z tym isc do serwisu ? ( gwarancji juz nie mam.)

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 18, 2009, 00:13:43 »
jezeli potrafisz rozebrac ten telefon to samemu dasz rade bez problemu.

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 18, 2009, 17:11:16 »
A sprzedajesz moze jeszcze te plytki albo wiesz jak sie dokladniej nazywaly ?

*

Offline weasel

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC Touch Dual + IPAQ Travel Companion
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 19, 2009, 18:02:03 »
To ja się dołączę do tematu bo mam dokładnie taki sam problem i objaw.  Zaciągnąłem trochę informacji z różnych źródeł i rzeczywiście prawdopodobnie to wina tej płytki. Chętnie zakupię taką płytkę a jeszcze chętniej zlecę komuś jej wymianę (Warszawa) :) Tylko czy ona znowu po jakimś czasie się nie zapsuje?

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 21, 2009, 01:02:48 »
a masz m3100 czy hermesa (w szarej obudowie)
bo sa rozne plytki...

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 23, 2009, 12:05:37 »

to jest moj hermes. ( nie wiem ktorym z klonow on jest..)

*

Offline miszka

• **
  • 123
    • http://www.tychy-online.pl
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 23, 2009, 12:29:28 »
Niestety to nie kwestia softu ani tasmy do wyswietlacza tylko wlasnie elektroniki w d-padze.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=321163

Ja swojego dzisiaj rozkrecilem, przeczyscilem to zlacze, dolozylem docisk i nic.... swieci na bialo - a najbardziej boli, ze caly tytn jest sprawny - startuje bez problemu.

Macie jakis pomysl gdzie mozna kupic te elektronike?

M.

« Odpowiedź #13 dnia: Maj 23, 2009, 20:13:07 »
Naprawą HTC w Polsce zajmuje się http://www.regenersis.pl/
Mam identyczny model jak Ty i ten sam problem białego ekranu (który jednak wciąż udawało się obejść kilkukrotnym wzbudzeniem) i kilka innych (niedziałające klawisze, rozsynchronizowywanie się ekranu dotykowyego).

Może więc w tej firmie uda Ci się kupić jakąś część, chociaż spodziewam się drakońskiej ceny.

« Odpowiedź #14 dnia: Maj 25, 2009, 23:20:27 »

to jest moj hermes. ( nie wiem ktorym z klonow on jest..)

powinnienem miec jeszcze taka jedna plytke do tego modelu

*

Offline weasel

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC Touch Dual + IPAQ Travel Companion
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 27, 2009, 16:01:06 »

hmm Może zgłosić się do tej firmy?
Tylko czy nie krzykną mi np 300zł za naprawę? Na allegro działający w bardzo dobwym stanie chodzi po 500-600zł.

Czy ktoś już korzystał z usług tej firmy? Zależy mi na opinii kogoś kto osobiście tam był bo ogólnie każdy serwis jest super hiper najlepszy i w ogóle wszystko za darmo i z dostawą ale jak co do czego to się okazuje, że naprawa trwa 2 miesiące a sprzęt wraca w gorszym stanie jak był wcześniej. Naprawa kosztuje przeważnie 3/4 wartości sprzętu. Psioczę tak bo korzystałem trochę już z serwisów i do tej pory z KAŻDYM były problemy. To co wyprawiali nadaje się na kilka tomow kryminału.

Albo może ten pdaserwis.pl z przyklejonego?
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2009, 16:03:29 wysłana przez weasel »

« Odpowiedź #16 dnia: Maj 28, 2009, 01:28:04 »

hmm Może zgłosić się do tej firmy?
Tylko czy nie krzykną mi np 300zł za naprawę? Na allegro działający w bardzo dobwym stanie chodzi po 500-600zł.

Czy ktoś już korzystał z usług tej firmy? Zależy mi na opinii kogoś kto osobiście tam był bo ogólnie każdy serwis jest super hiper najlepszy i w ogóle wszystko za darmo i z dostawą ale jak co do czego to się okazuje, że naprawa trwa 2 miesiące a sprzęt wraca w gorszym stanie jak był wcześniej. Naprawa kosztuje przeważnie 3/4 wartości sprzętu. Psioczę tak bo korzystałem trochę już z serwisów i do tej pory z KAŻDYM były problemy. To co wyprawiali nadaje się na kilka tomow kryminału.

Albo może ten pdaserwis.pl z przyklejonego?

ja bym powiedzial ze te telefony chodza po ok 400zł:)
co do serwisow to nie polecam ze wzgledu na koszty i czas oczekiwania.
mam taka jedna plytke do hermesa i ze 2 do m3100.
koszt 50zł

moge wymienic ale jestem ze szczecina...

*

Offline dervozavilus

• 9
  • Sprzęt: SPV M3100 | FSC Pocket Loox N560| SGS
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 04, 2009, 13:08:53 »
chętnie nabędę taką płytkę do spv m3100
SPV M3100 WM6, Polok 1.0 HTC | FSC Pocket Loox N560 WM6.1 | SGS 2.3.4 XXJVP

« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 24, 2009, 18:02:10 »
jakies nowe wiesci, ewentualne porady, co zrobic zeby dzialalo ?  :)

*

Offline FUTRZ4K

• 20
  • Sprzęt: NOKIA N95 8GB
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 05, 2009, 09:03:38 »
Też bym chętnie nabył tą płytkę, jeśli ktoś jeszcze ma. Na alle.pl nie ma :( Fonik się włącza ale blednie, wszystko można robić na nim, ale nie widać co. Na Boothloaderze i przy wgrywaniu roma nie znika. dodaję filmik mojego autorstwa z moim fonikiem (niedawno kupionym, mam go od czwartku a od piątku zepsuty) :(((((

http://www.youtube.com/watch?v=FpKbDlZtM8U

« Odpowiedź #20 dnia: Październik 12, 2009, 10:59:25 »
Jeśli ktoś ma do sprzedania płytkę do XDA TRION spv3100 proszę o kontakt
PILNIE POTRZEBUJE , ewentualnie zlecę wymiane

« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 01, 2009, 21:56:45 »
A ja myśle że to taśmy ;D One nie powinny kosztować więcej jak 60 zł :)
Myśle że temat można uznać za zamknięty!!

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 01, 2009, 21:59:20 »
A ja myśle że to taśmy ;D One nie powinny kosztować więcej jak 60 zł :)
Myśle że temat można uznać za zamknięty!!

Tia i to napisał wielki znawca PDA po tym jak zapytał czy w Wizard można zmieniać ROM z założonym simlock.
Panu już podziękujemy.

*

Offline Ivnz

• **
  • 218
  • Sprzęt: LG540
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 08, 2009, 15:11:04 »
Wiesz miałem podobny problem. Wszyscy mówili mi że trzeba dociskać flex. Po wielu próbach spróbowałem zrobić na odwrót bo zauważyłem że jak przykręciłem go lżej i dociskałem klawisze to pojawiały się objawy. Trzeba użyć jakieś tekturki/gąbki aby klawisze nie powodowały nadmiernego dociskania się flexa. Mi to pomogło i już żadnych białych ekranów, klawisze działają, przemieszczania się ekranu.

*

NMadasko

« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 20, 2009, 17:00:41 »
Jeżeli ktoś ma na sprzedaż taka płytkę do spv m3100 to ją kupie mój nr gg 8118113

« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 17, 2009, 15:22:43 »
tez chetnie kupie ta plytke do spv m3100 moj gg3550115